Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
Selahattin YETGİN
Selahattin YETGİN

Sonbahar Kelebeği

Yorum

Sonbahar Kelebeği

7

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1116

Okunma

 Sonbahar Kelebeği

Sonbahar Kelebeği


Sözcüklerin doyumsuz fırtınasında saf ve yalındır yolculuk
Bir şimal rüzgârı eser uzaklardan, savrulur sevdanın külleri
Ölümsüz bir şarkı, bitimsiz bir hikâye gibi aşar kilometreleri
Sarıp sarmalar iki sonbahar kelebeğini efsane bir sonsuzluk…


Seni bana bağlayan gizem bağlarıyla bağlandım yüreğine. Açmayan umutlarım vardı gönül bahçemde. Çölümdeki kaktüsler susuz, yüreğimdeki ay’lar ışıksız, gönlümdeki yıldızlar dargındı gecelere seni tanımadan önce. Sözcüklerinin doyumsuz fırtınasında saf ve yalın bir yolculukla ülkene uçtum, bir şimal rüzgârıyla nehirlerine daldım ve ölümsüz sevda külleriyle ruhuna doldum.

Sevdan sarıp sarmaladı gönlümü. Bundan böyle gecelerin turkuvaz ışıklar yaydığı bir gezegende seni arayacağım gül dudaklım. Güvercin kanatlarına yüklediğim tüm mesajlarda seni sevdiğimi söyleyeceğim. Bir dağ başında, mor çiçeklerin yetiştiği yamaçlarda beni beklediğini, benim ruhumu istediğini hissederek bir seni, seni seveceğim.

Tadına varılamadan yaşanan bu garip yerkürede tanımsız güzellikleri aramam hiç bitmedi benim. Tüm yolculuklarımda yollar taşıdı beni sevdanın ülkesine. Dönüşsüz yolların labirentlerinde acılara sarıldım. İmkânsızlıklar, bir topaç gibi çevrilen zamanın çarkına tutunarak beni de çevirdi. Kuşların göçlerini izledim defalarca. Her bahar ülkeme bıkmaksızın uçup gelen göçmen kuşlar bu kez seni getirdiler uzak kentlerden.

Sözcüklerimin kırılgan notalarından her gün yeni besteler üretirim ben. Ruhumdaki yangınlar bir beni yakar, bir beni derbeder eder bilirim. Bu serkeş ruhumun yumakları bir beni sarar, bir beni ağırlar gönül soframda. Yüreğimdeki tüm kum fırtınalarında haramiler kılıçtan geçirirken gövdemi, aman demem. Bir hasret türküsünde uzaklara uçar, bir müzik tınısında yüreğimi engin denizlerin sularında aşkla yıkarım.

Eşsiz okyanuslarını aşıp sana geliyorum her gece. Her gece zülfünden yanağına düşen saçları okşuyorum haberin olmadan. Sırma bakışlarının öldüren zemherilerinde senin ülkene otak kuruyor, beni ağırladığın kıl çadırlarda saltanat sürüyorum. Senin ülkende sonsuza dek kalmak, senin sularında ölene dek yıkanmak istiyorum.

Öksüz düşlerimin çoğalmalarında trenler geçiyor usumdan. Kabıma sığmıyor mantığım ve okyanuslar aşıyorum düşlerde. Gezegenlere yolculuğa çıkıyorum her gece. Yıldız kümelerine güller serpiyorum ve yüreğimde kopan kıyametlere korkularım diyorum. Hiç yorulmuyorum, hiç ağlamıyorum ve hiç üzülmüyorum seni düşünürken. Varlığın dilden dile dolaşıyor, gözlerin gözlerime yükleniyor. Sen belki de martılar tünetmişsin gözlerine. Denizdir gözlerin, kestane ormanları saklıdır saçlarında. Bir balıkçı adını fısıldıyor yüreğime ve salıyorum bu aşkın balıklarını özgür denizlerine.

Hiç umutsuz olmadı benim aşklarım. Dokunamadığım ellerine, doyamadığım bakışlarına ondandır sevdalandığım. Rüzgârların kanatlarındaki ruhum, bitimsiz beklemelerdir sana durduğum. İsterim ki, beni sana muhtaç et. Bitkin dehlizlerimden, senin sevdanla çıkayım. Işıkların uyuduğu, meleklerin ruhuma dokunduğu yerlerden seni bir ırmak coşkusuyla isteyeyim. Ürkek mavilikleri çağrıştıran gözlerini, yüreğime belediğin ışık titreşimlerini tanrından dileyeyim.

Gül dudaklarına dua, sonsuzluğu çağrıştıran gözlerine şefkat, sis damlalarına benzeyen yokluğuna bir türkü, karlı kayalıklarda yalnız sana açmış bir kardelen olayım ben. Mahcup duruşlarında sana yanılgısız bir duruş, bir yıldız, bir buğday tanesi olayım topraklarında. Ben ki sırma gözlüm sisler içinde bir ışık olayım yoluna. İşte ellerim, işte yüreğim ve işte sonsuz gönlüm. Al beni, al götür bilinmez rüyalar imparatorluğuna.

Selahattin YETGİN

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Sonbahar kelebeği Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Sonbahar kelebeği yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Sonbahar Kelebeği yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Kemnur
Kemnur, @kemnur
16.11.2011 21:06:18
Gene keyfettiriciydi.Saygıyla...
Janet
Janet, @janet
16.11.2011 11:59:40
10 puan verdi

KUTLARIM LABİRENT HOCAM..

RÜYALAR İMPARATORLUĞUNUZ BİTMESİN,,

HARIKA BİR RÜYALAR YAZISIYDI,

BÖYLE SEVDALAR ANCAK RÜYALARDA OLABİLİR DIYE YAZDIM,

AMA YANILDIM RÜYAMIZDA BILE BÖYLESI ASK SEVDA YOK..

HARİKASINIZ..TEBRIK EDERİM HOCAM..SEVGILERİMİ GÖNDERİYORUM..

JANET KOHEN..
inci*
inci*, @inci-
16.11.2011 11:24:14
Bir çağlayanday dım, duyguların çoğalıp çağıl çağıl çağladığı bir çağlayanda..... Bu kadar derin aktarım yetenektir. Sizi tebrik ediyorum..Saygılar Sayın YETGİN
Şiir Cadısı
Şiir Cadısı, @siircadisi
16.11.2011 10:35:25
İsterim ki, beni sana muhtaç et.
Tehlikeli bir cümle :) Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin... Ellerinize sağlık.
(( Seçil Nimet ))
(( Seçil Nimet )), @--secilnimet--
16.11.2011 10:29:48



Adı yeter bu güzel yazınızın daaa !

Da'sı ne diyeceksiniz...

Fondaki bu cırt yeşil bozmuş görselliği... :)

O rengi biraz yumuşatsanız bütünüyle güzel olacak...

Tebrikler...
Ferda,ca
Ferda,ca, @ferda-ca
16.11.2011 10:25:12
10 puan verdi
Sonbahara dair ne varsa vazgeçilmezimdir...Sayfamı açtığımda bu sonbaharı okumalıyım dedim ve kaleminizin güzelliğinde sonbahar kelebeğini okumak bir zevkti...imgelerin özenle yerleştirildiği sevgi anlatımına bayıldım.Kaleminiz yüreğiniz yorulmasın efendim...saygılarımla...
AYSE 09
AYSE 09, @ayse09
16.11.2011 10:22:50
güzel anlatımdı
güzel dizelerdi
saygılarımla herdaim
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL