Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
Talibi
Talibi

YAVUZ SULTAN SELİM HAN

Yorum

YAVUZ SULTAN SELİM HAN

4

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

877

Okunma

YAVUZ SULTAN SELİM HAN

YAVUZ SULTAN SELİM HAN

Büyük Cihan sultanı Yavuz Sultan Selim Han onlarca ülkeleri fethedip iki yıl boyunca uzak kaldığı İstanbul a dönerken gece girmeyi tercih etmişti.Gündüz şehr-i İstanbul a girecek olursa halkın kendisini ve muzaffer ordusunu şaşalı bir şekilde karşılayacağını biliyordu.Olur da ya gurura kapılırsam düşüncesi ile şehre gece girmeyi tercih etmişti.Ceddimiz böylece gururlarını ayaklar altına almak için ince düşünceler içine girecek kadar hassastı.yedi ülkeyi fetheden bir kumandan böyle düşünürken,asırlar sonra hiçbir ülkeyi fethetmeyen neslinden bakanların,başbakanların gittikleri yerlerde kırmızı halı ile karşılanıp,onurlarına develer,koyunlar kurban edildiğini görünce insan düşünmeden edemiyor.Fark neredeydi acaba diye!((Talipname’den)

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Yavuz sultan selim han Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Yavuz sultan selim han yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
YAVUZ SULTAN SELİM HAN yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
banu begüm
banu begüm, @banubegum
1.2.2012 10:04:02
ceddimin inanıyorum her biri bir veli idi ve ben o veli zatlar hakkında yapılan yanlış faaliyetlerden dolayı Allaha sığnıyorum
Nihat Kaçoğlu.
Nihat Kaçoğlu., @nihatkacoglu-
4.11.2011 23:17:43
Sefer dönüşü şehre (İstanbul'a) gündüz giren padişah yok muydu?
hıpro
hıpro, @hipro
2.10.2011 14:57:02
çok gzl..
bekir güçlüer
bekir güçlüer, @bekirgucluer
30.9.2011 19:50:42
Çok güzel bir kıssa, isteyen hissesine düşeni alsın.

Saygılarımla.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL