Gün geldi ağladığım günlere ağladım. hz. ebubekir
hacı ali
hacı ali

Yitik bilgiler / 13 -İhtilaç ederse; BİLEK:

Yorum

Yitik bilgiler / 13 -İhtilaç ederse; BİLEK:

2

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

702

Okunma

Yitik bilgiler / 13 -İhtilaç ederse; BİLEK:

Yitik bilgiler / 13 -İhtilaç ederse; BİLEK:



İhtilaç ederse; BİLEK:
Sağda mal;
Solda keder.
Sol bilek ihtilacı alınır alınmaz, sol el sol dizi üzerine koyarak, önce sol ayak başparmağını deprederek (La ihtilacı vela kederi )okur. Sonra da sol şehadet parmağını deprederek aynı duayı okursun (la ihtilacı vela kederi) bu efal nüzul efalidir yani kederi düşürmek içindir. Bu efalden keder mahviyete gider. Vaktinde savunursan beşeriyete intikal etmeden yok olur. Geç kaldınsa hafif atlatırsın.
Bütün işaretlerde alır almaz savunma dualarını okursan hemen ifna olur. Geciktirdikçe önlemekte zorlaşır. Bu tembih daha önce de yapıldı.

Ellerin üstü;
Sağ el üstü ihtilaç ederse Hüzün olur.
Solda olursa: Şereftir.
Sağda olduğunda hemen sağ el sağ dizde( la hüzni fil hayati) veya (Ela inne evliya Allahu la havf ün aleyhim ve la hüm yehzenün) okunur.

Avuç içi:
Sağda rızık;
Solda maldır. Sağda ise eline mal veya para girer;
Solda ise alış veriş veya fatura ödeme gibi para çıkar. Harcama yapar.
Eğer planlanmış bir satın alma yoksa Sol el sol dizde ‘’La fakri vela masrafı ‘’ okursun.
Ve sonra sağ elde (Allahümme egannü bi ticareti gınaül hayati fil hayati )okursun.
Allah ismi belden aşağı azalarda okunmaz. Caiz değildir. Büyük zarar görülür. Ancak, namazdaki gibi otururken sağ el sehadet parmağında sağ dizde okunur. Diz kaldırılırsa daha iyi olur. Yalnız sağ elde okunur. Başka azalarda asla olmaz. Solda asla ve asla okunmaz. Okuyan iptilaya duçar olur. Mesela;
( Allahümme yüzidül meserreti daimen, fil hayati)okursun. Tesbihle veya şehadet parmağını depredirsin. Tesbih çekerken şehadet parmağın ile çekersin.Tespihi sol ele almak bile caiz değildir.Sol elde tespih çekmek çok büyük zararlar açar.Maalesef bundan kendisini mana ilminde alim sayanlar bile bihaber kalmışlar.Bunu ancak zat evliyası yapabilir o da rahmet duası için bazı seçilmiş ayetleri okuyabilir.Hikmette sol el efali kesinlikle yasaktır.Kitabı solundan verilenlerden olunur.Sol elin dünya işlerinde bile ancak mecbur hallerde kullanılır.Yazı yazmak yemek yemek son derecede sakıncalıdır.İşi asla rast gitmez.İmanına zarar gelir.Küçükten sol el kullanımı engellenmelidir.Peygamberimiz buna çok dikkat etmiştir.Hadis kitaplarında kaydı vardır.


Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Yitik bilgiler / 13 -ihtilaç ederse; bilek: Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Yitik bilgiler / 13 -ihtilaç ederse; bilek: yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Yitik bilgiler / 13 -İhtilaç ederse; BİLEK: yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
AYSE 09
AYSE 09, @ayse09
15.8.2011 04:55:41
ALLAH razı olsun yine güzeldi
rabbim yarve yardımcımız oldun cümle ile
selam es selame
KALFA
KALFA, @kalfa
15.8.2011 02:21:37
Hocam Allah sizden razı olsun.
Ramazanın bereketi,
gecelerinin feyzi üzerinize olsun.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL