Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
eranyu
eranyu

Kahır ve Vicdan

Yorum

Kahır ve Vicdan

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

906

Okunma

Kahır ve Vicdan

Kahır ve vicdan, dost olmuşlardır savaşçının yüreğinde. Her kalktığında ayağa ben bunu yapacağım diyor fakat hiçbir şey yapamıyor. Nedir seni durduran artık yaşlanan bedenin mi yoksa kahırdan ölen ruhun mu ? Ve bir an önce ayağa kalkmalısın, bu yaşam seni beklemekte. Vicdanların sesi olmalısın. Vicdan ile kahırı ayırmalısın. Kahır ne zaman arkadaş olursa vicdanla o an bittiğin andır. Kahır seni yer bitirir. Artık bencil bir ruhun olmuştur. İnsan tabii ki hata yapacaktır. Bunu uzatmayacaksın. Yaptı isen bir yanlış bir daha yapmayacaksın.

Kahır azaptır. Kızgın bir oktur yüreğinin içine saplanan. Tükenmeni sağlayan bir virüstür. Aşısı olmayan, ilacı olmayan bir kanserdir. Silkeleyen, silkeledikce yıpratan, parçalayan bir kötürüm haldir. Ölümün ruha etkisidir. Yaşarken ölmektir. Tat alamamaktır. Uyuyamamaktır. Ağlayamamaktır.

Ey savaşçı, çıkart kılıcını ve yok et artık kahrını. Kır prangalarını ruhunun. Özgürleştir. Yücelt. Tekmele acıyan her yerini. Bir daha acımayacaktır çünkü kanayan yerlerin.

Kalk ve diril. Dirilmektir seni hayata bağlayan. Dirildikçe çoğalırsın. Diriliştir kan gibi ruhunu ayakta tutan..

Erhan - Ş.İ.Yazıları

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Kahır ve vicdan Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Kahır ve vicdan yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Kahır ve Vicdan yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
12.8.2011 10:47:51
Beğeni:
0
Okunma:
906
Yorum:
0
BEĞENENLER
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL