Bir kimseyi sahip olmadığı sıfatlarla övmek, onu kibarca yermek demektir. cemil sena
NECATİ OZTURAÇ
NECATİ OZTURAÇ

LOZAN VE ALTIN KALEM

Yorum

LOZAN VE ALTIN KALEM

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1308

Okunma

LOZAN VE ALTIN KALEM

"Lozan Barış Konferansı’na Fransa adına katılan general Pelle, Türk başdelegesi general İsmet İnönü için şunları söylemişti: «Üstün bir asker olduğu kadarda üstün bir diplomat! Az söylüyor, öz söylüyor. Bir şeye olmaz! dediği zaman, biliyorsunuz ki o şey olmaz’dır; artık onu yaptırmamağa uğraşacaktır. Onun için görüşmelerde, peki kabul ediyorum dediği zaman rahatlık duyardım. Hayır! dediği zamansa büyük bir çekişmenin başlamak üzere olduğunu anlardık».
"Lozan Barış Antlaşması Rumini Sarayı’nda yapılan büyük törende imzaya sunulduğu zaman önce Türkiye Cumhuriyeti’nin başdelegesi İsmet Paşa yerinden kalktı, masaya doğru yürüdü, tam ortasına gelince durdu. Sağ elini ceketinin iç cebine götürerek oradan renkli bir mahfaza çıkardı, açtı, içinden bir altın kalem aldı ve Gazi Mustafa Kemal’in antlaşmayı imzalamak üzere kendisine gönderdiği bu tarihi kalemle, ayakta, biraz eğilerek, genel sekreter Massigli’nin önüne koyduğu antlaşmaya, 24 Temmuz 1923, tam saat üçü dokuz geçe imzasını attı»".

Lozan ve altın kalemi öykülendiren Ali Naci Karacan’ın "Lozan" adlı kitabından alınan iki paragraflık bu alıntı,her vesileyle Atatürk ve İsmet İNÖNÜ gibi mümtaz kişiliklere yapılan haksız ve dayanaksız eleştirileri çürütmüyor mu?..

Necati ÖZTURAÇ
31 Tem 2011-Erenler/Sakarya

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Lozan ve altın kalem Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Lozan ve altın kalem yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
LOZAN VE ALTIN KALEM yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Mustafaoğlu İlyas
Mustafaoğlu İlyas, @mustafaoglu-ilyas
2.8.2011 16:18:57
.Batililar pohpohlamayi cok iyi becerir.Tabiiki öyle diyecekler

Nerdeyse yarim Türkiye kadar vatan topraklarini hediye ettiler.

Bati trakya
batum
Musul kerkük
12 adalar ..pisi pisne verilmistir.
hatta kibris bile peskes cekilmisti..
Birgün bu sahte generelerin maskeri düsecektir.O gün miletim tekrardan sanlanacaktir
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL