Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
lisbeth
lisbeth

bugün boşandım

Yorum

bugün boşandım

8

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1263

Okunma

bugün boşandım

bugün boşandım



Beş yıl öncesi.

Dünya değiştiren bir kadının öyküsü bu. Marstan Venüse yapılan bir yolculuk kadar başkalığı taşıyor göğsünde.

Senin cennet katında yerin yok, dedi annem. İlk duyduğunda, telefonla söylemiştim ona, herhangi bir konudan söz eder gibi, hiç sesini çıkarmamıştı. Günler geçtikçe içinde damla damla biriktirdi öfkesini. Bir gün patladı.

Anne sen kimden yanasın? Benden mi ; ayrıldığım o adamdan mı?
Gül gibi adamdan ayrıldın, iki çocukla. Derdin neydi senin? Seni rahat bırkırlar mı böyle?
Anne hangi devirde yaşıyoruz? Ayrıca on sekizinde de değilim.

Anneler, kızlarından yana olmalıydılar her zaman. Ben annemden yana olmuştum, senelerdir çektiği acıların faturasını bize ödeditirken asla hayır demedik ona. Defolu bir adamla evlenip kan kusturacı bir hayat yaşarken biz de o hayatın içinde değil miydik?

O çok sevdiği damadının evinde ona enmanet edilen baldızını röntgenlediğini ona nasıl anlatabilirim. Köşe bucak öpmeye çalıştığını. Aldatmak, çok daha soyludur. Sanıyor ki, kocam beni aldattı. Eğer öyle olsaydı suçu kendimde arar belki tamir edilebilecek bir şeyler bulabilirdim. Kızın talihi bile anasına çekermiş.

Sen o adamı çok geç boşadın. İş işten geçince. Cesur olsaydın benim gibi zamanında becerebilseydin ayrılmayı. Çocukların böyle travmalı olmazlardı belki. Eğer bizi , kızlarını korumayı başarsaydın, yanlış kocalar seçmezdik. Adam gibi birilerini bulurduk muhtemelen. Bak kızlarına, hangisinin mutlu bir hayatı var? Sen sıkı sıkı bağlanalım istiyorsun mutsuzluğumuza. İnsan bir kere evlenirmiş. Hikaye bunlar. Tabuların zalimliğine kurban ettiniz bizi. Gladyatörlerinin kanlarıyla sarhoş olan Romalı Leydiler gibi zevkten dört köşe olarak.

Ancak şölenini ben bozdum. En sevdiğin damadı boşadım.

İntikam mı alıyorum? Dünyanın farkında olmadan sadece nefes alarak yaşadığını sanan insanlardan intikam almak yiğitlik değil.

Fakat öyle çoğaldılar ki.

İlk günler çok zorluk çektim. Kendimi sokağa atıp yürüyordum. İğne ipliğe dönen bedenimle savruluyordum adeta. Yürüdüğüm her yolun sonu koyu bir karanlıktı. Belirsiz. Öyle kimsesizdim ki. Çaresiz. Yine de doğru yaptığımı haykırıyordum yüreğimdeki sesle. Dayanacaktım. Kolay karar vermemiştim. Asla geriye dönmeyecektim.

Beni adım adım izleyen bir gölgeydi annemin sevdiği eski damat. Nereye baksam onunla karşılaşıyordum. Yalvaran gözlerle bakıyordu. Kuyruğuna basılmış bir köpek gibi. Ağzınla kuş tutsan da bitti artık.

O her şeyi hak görüyordu kendinde. Beni izleyip, hayatımda biri olup olmadığını inceleme hakkına bile sahip olduğunu düşünüyordu. İlk olarak, ailemden herkesi arayıp hakkımda ileri geri konuşmalar yapmaya başladı. Yok sevgilim varmış, yok barlardan çıkmıyormuşum.

Bir gün yine karşılaştık. Ona bir sürü şey anlattım. Hayatımla ilgili. Modern bir erkek gibi dinliyordu beni. Fakat içten içe eriyip gittiğini görüyordum. Kaybetmenin acısı nefesini bıçaklıyordu. Beni sevdiğini sanıyordu zavallı. Terkedilmenin travması vurmuştu başına sadece. Madem seviyordun, seven bir eş gibi davranmalıydın. Yemin etmiştin. Söz vermiştin. Çocukluğumda yaşadıklarımı sana anlatırken dinlemiştin beni. Demek sahteydi hepsi.

Sana güvenmiştim. Ve benim için güven, aşktan da önemliydi.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Bugün boşandım Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Bugün boşandım yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
bugün boşandım yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
meselci
meselci, @meselci
23.7.2011 13:47:23
Yazılarını okumak keyif verici.kaleminiz edebi yönü takdire şayan.
Ruhumveben
Ruhumveben, @ruhumveben
21.7.2011 10:43:00
Her şeyin bir nedeni vardır değil mi? Gerçek neden ise hep çocukluğumuzda saklıdır...
Samimi, yalın anlatımınız için tebrikler...
kartanesi32
kartanesi32, @kartanesi32
21.7.2011 02:24:35
haklısın yazar kardeşim güven herşeyden önemli

sevgilerimle..
7TEPE
7TEPE, @7tepe
21.7.2011 00:39:18
Sözün bittiği yer...
AYSE 09
AYSE 09, @ayse09
21.7.2011 00:26:48
evet güven ve saygı önemli gerisi boş sevgi çok çabu ölüyor
güzel anlatımdı saygı dydum yazan kaleme
lacivertiğnedenlik
lacivertiğnedenlik, @lacivertignedenlik
21.7.2011 00:21:14
evden çıkan kızın tabutu döner geri !!!!


.
Fulya CODAL
Fulya CODAL, @fulyacodal
21.7.2011 00:18:20
10 puan verdi



her yazıda biraz daha şaşırıyorum samimiyetine, içten anlatımına hayran olmamak elde değil

kelimeleri kasmadan, yormadan cümlelerini bitirmen gerçekten çok kıymetli, takipteyim..


sevgiler..


Etkili Yorum
Um
Umut Kaygısız, @umutkaygisiz
21.7.2011 00:16:14
Olağanüstü... Çok gerçek bir anlatım. Yaşamayan ve uzak olan bilmez ama içinde olan çizdiğiniz resmin hemen algılar. Kadın ya da erkek hiç fark etmez. Evliliğin öldürücü yanlarını tükettikten sonra boşanmak bir kaçış olmaktan çok fazlası olabiliyor. Hayatını geri almak istiyor insan ama bir bakıyor ki hayatı durmuyor yerinde, oysa ne çok "dursun zaman" demiştik değil mi?

Çok başarılı buldum, tebrikler.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL