Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
bekir güçlüer
bekir güçlüer

SİNİR OLUYORUM

Yorum

SİNİR OLUYORUM

6

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

930

Okunma

SİNİR OLUYORUM

SİNİR OLUYORUM




Kollarını açarak yürüyüp, kaldırımda iki kişilik yer kaplayanlara,

Yolda ya da otobüste, bağıra bağıra telefonla konuşanlara,

İki de bir de, elindeki telefonun ekranına bakanlara,

Başka tarafa bakıp, başka istikamete doğru yürürken, gelip bana çarpanlara,

Arkamdan gelip ayakkabımın topuğuna basanlara,

Yerlere tükürenlere,

Yolda sigara içenlere,

Yolda, gördüğü kedi’ye, köpek’e tekme atanlara,

Elindeki su şişesinden su içtikten sonra “sen de içermisin? “diye şişeyi bana uzatanlara,

Kuyrukta beklerken, arkamdan gelip enseme yapışanlara,

Ayağında çorap olduğu halde, parmak arası terlik giyenlere,

Mini etek giyip, eteğini aşağıya doğru çekiştirenlere,

Uzun etek giyip, yukarıya çekenlere,

Pantolonunun paçaları, topuğunun altına girenlere,

İçtiği çorbayı sakalına bıyığına bulaştırıp, sonra eliyle sıvazlayanlara,

Kaza yaptıktan sonra yoluna devam edip, olay mahallinden kaçanlara,

Otobüs durağa geldiği halde yerinden kalkmayıp, otobüs hareket ederken şoföre “ inecek var- inecek var “ diye bağıranlara,

Annesinin aldığı dondurmayı bitirip, “bi daha… bi daha istiyorum” diye yerlerde debelenen bebelere,

Bir konuda bilgisi olmayıp da, fikir beyan edenlere,

Taşa sürülecek aklı olmayıp da, akıl verenlere,

Demokrasi ve özgürlüklerden söz eden sansürcülere,

Ve,

Kurduğu CUMHURİYET ile ÇAĞDAŞ BİR ÜLKE’DE yaşamamıza olanak sağlayanların isimlerinin anılmasına dahi tahammülü olmayanlara,

SİNİR OLUYORUM.

Bekir GÜÇLÜER

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Sinir oluyorum Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Sinir oluyorum yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
SİNİR OLUYORUM yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
tugra0640
tugra0640, @tugra0640
7.6.2011 01:33:41
sinir oluyorum duyarsızlara , birşeylere bakıp görmeyenlere, kafasını kullanmayanlara , beleş yaşamaya alışanlara, gösteriş meraklılarına ve tabiki sizin dedikleriniz .... duygularımıza tercümanlık yapmışssın kardeş kalemine sağlık..
7TEPE
7TEPE, @7tepe
5.6.2011 21:17:58
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Bende:)))))))))))))

Sevgiler Sayın Yazarım.
ma
mavisel, @mavisel
5.6.2011 12:48:57
eksiklikleri aksaklıkları akıcı bir şekilde dile getirmişsiniz. ben de şuna sinir oluyorum, benle beraber benim sinir olduğum şeylere sinir olan ya da sinir olmuş gibi görünen ve sonra benden beş on adım uzaklaştıktan sonra yola tükürenlere. dahası yemek yerken kendinden geçip karşısındakini de yiyecek gibi şapırdatarak yiyenlere, kendi önü dururken karşısındakininkine saldıranlara.söylediğinin arkasında durmayanlara, çok ve boş konuşanlara. toplu bir mekanda hiç çekinmeden yanındakini önündekini düşünmeden derin bir off çekip iğrenç nefeslerini insanın yüzüne fırlatanlara.. saygılarımla tebrikler.
tacettin yıldırım
tacettin yıldırım, @tacettinyildirim
5.6.2011 12:01:31
devletini soyan rüşvetçi şerefsizlere
her gelene ağam paşam diyen sözde aydın müsvettelerine
bulunduğu makamın hakkını veremeyenlere liboşlara....godoşlara...lüks bir arabaya...teslim olan zavallılara menfatı için asaletini kaybeden insanlara BENDE ÇOK GICIK OLUYORUM.....duyarlı kaleminizi kutluyorum...komutanım saygılar
asran
asran, @asran
5.6.2011 11:15:00

... ustayım diye gelip bozuk olanı tamir edilemeyecek hale getirip ölmüş bu abla diyenlere

... pek çoğundan daha yüksek gelirlere sahip olduğu, sağlıklı olduğu halde elindeki nimetin kıymetini bilmeyip mutsuzluk edebiyatı yapanlara

... kocasının ilgisiz olduğunu söylediği halde iki karış suratla sofra kuran yüzü hiç gülmeyip durmadan dırdır edip şikayet sever hanımlara

... sokakta eni konu el kadar çocuğunu döven annelere

... her yıl yapıldığı halde hala beş para etmeyen gevşek kaldırımlara ve bu kötü işçiliğin mimarlarına

vs. vs. vs.

sinir olmaktan yoruldum sinir olmaya bile sinir oluyoruz artık.

Selamla Bekir bey...
Aysel AKSÜMER
Aysel AKSÜMER, @ayselaksumer
5.6.2011 10:39:23
Bekir Bey, yazdıklarınıza son cümlenize kadar katılıyorum. Çünkü bizler toplum içerisinde yaşıyoruz. Bu söylediklerinize son dönemlerde ben de o kadar sık rastlıyorum ki. Daha dün çocuklar markete girmişler ve ben de dışarıda bekliyordum. Çok güzel ve şık giyimli bir bayan elinde tuttuğu küçük kızı ile kayısı tezgahının önüne geldi. Ne yaptı biliyor musunuz? Kayısıdan izinsiz bir kaç tane yedi. Sonra çekirdek çitler gibi ağzından dışarıya püskürttü. O kadar üzüldüm ki. Ben ailemden böyle görmedim ve çocuklarıma da bunları öğretmedim. Bir meyve yıkanmadan yenmez. Üzeri ilaçlanıyor vs. Çocuğuna bu konuda kötü bir örnek o anne. İkincisi dışarıya çöp atılmaz. Bari yedin avucunu aç ve kimsenin tiksinmeyeceği bir biçimde avucuna at. Yani nereden bakarsanız bakın yanlış yanlış. Bir de önemli bir husus var. Bir kayısı dahi olsa sahibinden izinsiz alınmışsa bu bence hırsızlığa girer. Helal edilmesi gerek. Dışarıdan bakınca bir şeye benzeyen ama içi tamamen boş olan o kadar çok insan var ki. Üzülmemek elde değil. Çocuklarımla bu olayı paylaştım hemen. Onlar da garipsediler. Ben otobüs biletini dahi cüzdanıma sıkıştırıyor çöpe atıyorum.

Çok güzel ve anlamlı bir paylaşımdı. Nereden geldiğimizi ve nereye gittiğimizi bilmemiz gerek toplum olarak ulus olarak. Teşekkürler paylaşımınız için. Saygılarımla Bekir Bey.




Aysel AKSÜMER tarafından 6/5/2011 10:42:07 AM zamanında düzenlenmiştir.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL