5
Yorum
0
Beğeni
0,0
Puan
4413
Okunma

Renkleri düşünürüm bazen , sevdiğim renk hangisi ? Hangisi beni mutlu eder , hangisi daha içten ?Dili vardır hepsinin , kendince anlamı.
Mesela beyaz saflıktır , çiçek beyazsa ayrılıkta derler.Kırmızı cesaret ama yine
çiçekse kırmızı , gül gibi , aşktır örneğin , sevmektir.Pembe,sarı,turuncu şirindir .Siyah sert , lacivert resmi ,kahverengi asil ama mavi o başka bir renk , tabi bana göre hele birde yeşille birlikteyse bambaşka.
Mavi hep özel oldu bende , huzur verdi . Deniz alır ya rengini gökyüzünden masmavi görünür mavi olmasa da , oturup sahilde izlesem saatlerce birde etrafım yemyeşil olmalı , küçük hayallerimden biri işte . Hani an gelir susmak ve susturmak isteriz ya her şeyi , sessizliğe hasret duyar , kalabalıktan sıyrılıp uzaklaşmak istersiniz , sözlerin olmadığı ninni kadar yumuşak bir müzik çalınsa kulağınıza , düşünceler kelimelerden uzak kalsa , kalabalığın içinde yalnız kalmak değil , kendinden bile bağımsız sadece maviyi izlemek . Küçücük hayallerimden biri yüzüme tebessümü verdi ya şimdi yeterli bana .
Sabah kalktığımızda başlayıp uyuyuncaya kadar her gün bir koşturma bir akışa bağlı hayatımız , kimi çok yoğun nefes alırken bile yorgun , kimi yoğunluğu bilmediğinden kendine yorgun günü , kimi gerek duymaz yoğunluğa ya da yorgunluğa ihtiyacı yoktur ya , kimimiz çok küçük anlayamaz hayatın yoğunluğunu , kimimizde yaşça çok büyük ama yaşlandıkça çocukluğumuza döneriz ya bi haber çevresinden , ama hepimizin içinde bir yerlerde farklı farklı belki , belki farklı renkte ama mutlaka küçük hayalleri vardır.Maviliklerin sizinle olması dileğiyle….