Gün geldi ağladığım günlere ağladım. hz. ebubekir
Ozankan
Ozankan

Üç Boyutlu Resmin İç Aşkısın Bennara

Yorum

Üç Boyutlu Resmin İç Aşkısın Bennara

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

852

Okunma

Üç Boyutlu  Resmin İç Aşkısın Bennara

Üç Boyutlu Resmin İç Aşkısın Bennara

[

kalin ]

hayrettin taylan


Vazgeçilmezliğin mabedine senli tümceler zincirlemesi zenci özlemlerimle yazılıyor.
Y/aralı ufukların gizli öznesi sensin. Ruhu zedelenmiş bir ceylan gibi çöllerimden kaçıyorsun.
-Kızıldeniz nemli gözlerini soruyor. Hani yalnız onun Musa’asasıydın. Hani onca “el” sihirbazının ürettiği yılanların, yalanların asası sendeydi diyordu.
-Hani “asan”, hani aşk meleğin.Neden nemli gözleri akıyor akd/enizine.

S/onsuzluğu s’aklıyorsun uzak kalışların can mağarasında.
- Seni soruyor büyük aşıklar
Meşhur öykün çıkıyor:
“Sevdiği kıza kavuşamadığı için çekip gitmek isteyen gence Bilge sorar:
-Mecnun Leyla’sından vazgeçti mi?
-Hayır.
-Kerem ateşten kaçtı mı?
-Hayır.
...-Ferhat dağları delmekten korktu mu?
-Hayır.
-Ya Kocadağlı Ahmet?
Bir süre susup düşündükten sonra genç:
-Onu hiç duymadım ki efendim, deyince
Bilge:
-Tabi duymazsın, o vazgeçti…”
Vazgeçmenin üçüncü boyutunda üçüncü tekil kişinin söylemleri de vuruyor can evimi.Üç bilinmeyenlerin üç boyutlu resimlerinde seni arıyor gibi değilim.
-Pusu kurmuş rüyalarım var.Ya da vicdanım sensizliğin destanını yazıyor.Yeni “manas” sensin.

Bu ç’ağrıların can kalemi sensin. Epik bir yel esiyor,lirik kavuşmaların kavuştaklarında ç/ağlıyor cemi cümlem.
-Kutsanmış gidişlerin iğdişinde beni anlamayan bir sen sureti beliriyor.
Sana kalışın ferfecir demlerinde sözlerin demlemiyor bahtsızlığımı.Yüreğinin süzgecinden geçmiyor sensiz geçen günlerim.
-Yapayalnızlığımın hoyratlarını anlatmıyor bozlaklar. Yar telime uymuyor perilerin nameleri.
-En sevilene en olmak. En sevgiliye en/senden bahsetmek.

P/arantez içlerimi içlerimle dolduruyorum.Bilinmeyenlerin tanımı, eş anlamlı gözyaşlarının anlamı da iç parentezimde.

Hep içimde kalışının can pazarı bugün. İçimde bağıran sey/yar satıcılar.
-Nerdesin diyor. Bu gün var, yarın yok.
İçimde o kadar gizlemişim ki kimse göremiyor,kimse başka aşka satın alamıyor yar.
Tüm yanılgılarım senli yangınlara şifreli.
Tüm vazgeçtiklerim senli “vavlar “ üstüne yazgılı. Dili geçmez zamanların geçmişinde aynan. Şimdiki zaman taramıyor aşk cemalimi.

İşte s’ayıklıyorum geçmişinle şimdilerini.
Y’aram var yar ile.K’aram var senli denizlere.

Sen biliyor musun? Sen ıslanıyor musun bensiz bir hayata.
-Beni çok arayacağına dair içsel dairelerin var.
-Duyuyor musun? Kudurmuş yalnızlıkların iç kurdu iç hesaplamalarımı kemirip duruyor.
-İçi geçmiş bir meyvenin son t/adı olma.
En olmaya kadim ol.
Sen olmaya aşk ol.
Aşk olmaya sen ol.
Olmaya aşk kal.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Üç boyutlu resmin iç aşkısın bennara Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Üç boyutlu resmin iç aşkısın bennara yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Üç Boyutlu Resmin İç Aşkısın Bennara yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL