Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
exani
exani

Vatandaş Özlemi

Yorum

Vatandaş Özlemi

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

663

Okunma

Vatandaş Özlemi

Merhaba,

Efendim,ne acıdır ki 30 yıldır Askerlerin o kıt mantığıyla, despot anlayışıyla hazırlanan ve ancaklarla vatandaşı ablukaya alan verdiği hakkı bir çok açıdan kullanmayı zorlaştıran,gereksiz yere Kürt dili üzerinde baskı kurup bu günkü istikrarsızlığın oluşmasına neden olan 12 Eylül anayasasını hala Anayasa olarak kabul ediyor, ona göre yasalar çıkarıyor güye hayatı dizayn ediyoruz.
Meclisi ne kadar eleştirsek azdır.Hala da değişmeyen madde olsun mu olmasın mı tartışmasını yapıyoruz.Ayıp ki ne ayıp!
Yeni Anayasa için mülahaza edebildiğim maddeleri sizinle paylaşmaktan haz duyuyorum.
Yeni Anayasa Platformunun çok çok güzel bir neticeler elde edeceğine inanıyorum.
Selam ve sevgilerimle başarılar dilerim.

Fikirlerimi sizinle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum

1-Yeni anayasa insan hak ve özgürlüklerine dayalı bireyin huzur ve refahını esas almalı,
2-Kur’anı kerimin semavi bir kitap olduğunu kabul etmeli ve ondan yararlanmaya engel teşkil etmemeli ancak’lar la insanları sınırlandırmamalı.
3-Hiç bir dil üzerinde herhangi bir yasak koymamalı,Anadolu’da yaşayan kültürlerin gelişmesine katlı yapmalı,
4-Sivil Toplum Kuruluşlarına destek vermeli ekonomik katkı ile gelişmesine müsaade etmeli, katkı yapmalı.
5-Kamu yönetimi reformunu bir an evvel düzenleyerek yerel yönetimlere özerklik verilmeli.
6-Korku ve endişeden arınmış vatandaşa olan güven üzerinde yasaların tesis edilmesi.

7-Bir kesim insanı rencide edici söz ve davranışlardan klişe ifade ve slogandan kaçınılmadır.

8-Aile kavramına atıfta bulunarak hayata pozitif katkı yapmalıdır.

9-İnsan Hak ve özgürlüklerine dayalı Demokratik cumhuriyet dışında hiçbir değişmez maddenin anayasada olmaması gerekir.

10-Herhangi bir zümreye bireye ve kuruma imtiyaz tanımamalı legalitenin dışına çıkan kimselerin cezalandırıla bilmesine imkan tanımalı
....................................vb.

Eyüphan KAYA
DkMM’i aktivisti Diyarbakır
KATKILARINIZI BEKLİYORUM

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Vatandaş özlemi Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Vatandaş özlemi yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Vatandaş Özlemi yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
sanavberi
sanavberi, @sanavberi
18.5.2011 14:19:31
Derin devletin- Derin Tusiadın- Derin Ergenekonun- Derin medyanın işine gelmeyen onların rogar kapaklarını tıkıyan "her gelişim-dönüşüm-büyüme-normalleşme " çalışmaları elzemdir ve kaçınılmaz...2023 hedefi için bu ayak bağlarından kurtulmak artık konuşulmaması gereken rutin bir iş olmalı...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL