Bir kadının yeniden evlenmesi, onun ilk kocasından nefret ettiğini gösterir. bir adamın yeniden evlenmesi, onun ilk karısını çok sevdiğini gösterir. oscar wilde
GÖKDERE Aşur Şahin
GÖKDERE Aşur Şahin

YEGEN

Yorum

YEGEN

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

983

Okunma

YEGEN

YOLCU TAŞIMACILIĞI
Cumartesi pazar günüleri izine çıkan askerleri sabah tugaydan alıp şehire götürürdük,akşamda şehirden tugaya geri getirirdik.
Yolcu kapasitesi oniki olmasina rağmen münübüse yirmi yirmi kişi biner binmeyin diyemezdi aceleleri vardi yol ücretini öndeki yolcuya toplatirdi.
Sabaha seferinde osmanin münübüsüne yirmi kişi biner askerin topladığı parayı sayar onbeş kişi itiraz etmez.
Akşam seferinde,inen askerleri teker teker sayar yirmi kişidir parayı sayar onbeş kişi parayı toplayan askere ,asker ağa bir bakarmısınız?
Buyur amca ,sabah yirmi asker bindi onbeş kişi para verdi,şimdi yine yirmi asker var para yine onbeş kişi,yoksa ayni çocuklar mı burda?Yok be amca,bu seferde amcasının çocukları burada var, vay anasını zekice bir cevap.
Günün yorgunluğunu atmak için kahveye çay içmiye gider.
Kahve kalabalık kabortacı,tamirci,nakliyeci ,derken pencerenin önünde zoraki bir yer buldu ,çaylini içerken dışarda iki genç .. pilakasi douğdan bir ile ait.
Son model bir kamyona bıranda çekiyorlardı,arabanin kasa ve bıranda bir birlerine yakışmıştı bir kutu gibiydi!
Osman bana bakarak elli yaşındayım bu güne kadar böyle bir arabam olmadı,
Bu...s...Kürtler... birde ağlıyorlar!
Göz göze geldik parmağını ısırarak anaaaa ben ne...bok. yedim ben sen hiç düşünmedim Kürt...olduğunu unuttum.
Hemen dışarı çıktım branda çeken geçlere seslendim gençler buraya gelirmisiniz,?
Hayırdır ağbi ,hayır değil bu dayı size küfür etti,bu arada osman kosar gibi gençlere doğru yürüdü kollarına girerek kahveye getirdi,konuyu anlattı,be amca ben de senin s...var sende çalışsaydın seninde olurdu osmanda çıt yok!
Hemen bir heyet oluşturduk,tamirci ustası,kahveci ,karar verdik osmana ceza olarak kahvede ne kadar insan varsa herkese birer çay bir simit alacaksın deyince mahçup bir gözle bana baktı itiraz etmedi,o günün kazancı gidince,bu ağzıma...hep başıma bela oluyor ama yinede akıllanmıyorum.
Osman gençlerle dost oldu birdaha buraya gelirseniz misafirim olun öpüşerek ayrıldılar.
Ertesi gün tokat’a yolcu götürdük,zaman öldürmek icin çay ocağına oturduk çay geldi ama Osman’nin gözleri faltaşı gibi açıldı.
Tabak kesme şekerle dolu(küp)tam kırtlamalık,osman her gittiğimiz yerlerde kesme şeker sorardı ama bulamazdık piyasada yoktu ellerini ovuşturarak montu çıkarıp sandelyeye astı,ilk yudumu aldı bende çayıma iki şeker atınca bana kızdı artık sen çay içme sen şkeri mındar ediyorsun itiraz etmedim kendisi dört beş bardak içtikten sonra hesabı ödedi montunu geydi kalan şekeri montun cebine boşaltı.
Dışarı çıktıktan sonra garsonu çağırdım delikanlı buraya gelirmisin,buyur ağbi bak bu amca şekerini ,çaldı deyince osman itiraz etti ,yok yalan söylüyor deyince ben elimi cebine daldırdım bu ne yalançı deyince garson utanmıyormusun amca şeker çalıyorsun!
Ben kırtlama hastasıyım hiç bir yerde bulamadım onu için aldım kusura bakma ben hırsız değilim ,cebindeki şekerleri saydı otuz adet çıktı her çaya iki şeker hesaplayarak onbeş çay parası ödeyince bana çok kızdı.
Offfffff ben yine ne bk.. yedim,gözlerime bakarak ya sen benimle niye uğraşıyorsun?
Benim arkadaşlarımın çoğu ...Kürt... ben kurtları ...seviyorum sende bana zarar veriyorsun.
Bizim bir hızmakarımız vardı ... bizim kapıda yaşlandı inan aileden biriydi -
babam çok erken öldü onu bir baba gibi severdim annemde onu severdi hızmakar ne dese anam itiraz etmezdi pantolonu ve çorabı yırtıldığında hep anam dikerdi,helede pantolonun öndeki düğmeleri erken kopardı mahsusmu koparıyordu bilmiyorum ama anam itiraz etmezdi hep dikerdi,bazen düşünüyorum da ben bu ... kürtleri neden seviyorum,mabal almak istemiyorum ama mabalı günahı anamın boynuna belkide hızmakarın oğluyum!
Ben sizleri çok seviyorum birdaha beni üzme yoksa şapkaları değişiriz geçen gün dün olup bitenleri arkadaşlara anlatım çok güldüler ama dediler ki bu kürtl ile bir araya gelme başına bir iş getirecek dediler inanmıyorum ama ben senin yaptığıni doğru buldum.
Ertesi gün kran tuvaletli iki bey kürdü görür hemşerim yarın saat oniki gibi bizi bu durakta al kapılcaya götür para sorun değil.
Tamam acil bir işim çıkmazsa gelirim gellemesem de bir arkadaşa söylerim sizi burada bekler.
Kürt’ün başka bir işi çıkar osmana söyler yarın saat onikide orta durakta hamama yolcu götürecektim ama benim işim çıktı sana zahmet o vatandaşları hamama götür para sorun değil.
Ertesi gün osman durağa gelmedi çüncü günun sonunda osman durağa geldi,.
Gelir gelmez arkadaşlar söylediler ama ben inanmadim, dediler ki bu Kürt başına bir iş getirir bundan uzak dur dedilerde ben inanmadim.
Arkadaşlar hayırdır ne oldu,?
Ne hayırı bana iş verir gibi iki gravatli adam verdi hamama götür dedi ,götürdüm bizi bekler tekrar geri götür dediler.
Bekle gelecekler üç saat sonra jandarma geldi beni alıp karakola götürdüler, adamlar kaçakçı çıktı bir sürü silah mermi benim de onlarla ortak olduğumu düşünerek üç gündür nezarette hanede yattım kendimi anlatana kadar üç gün geçti,allo Kürt oğlu artık benim yanıma gelme sana uzak olan Allaha yakındır..
A.SAHİN (1988

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Yegen Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Yegen yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
YEGEN yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL