İntikam alıp da sonunda pişman olmaktansa, affedip de pişman olmak daha iyidir. cafer b. muhammed
sergül kandemir
sergül kandemir

HAVA DEGİŞİKLİĞİ

Yorum

HAVA DEGİŞİKLİĞİ

3

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1207

Okunma

HAVA DEGİŞİKLİĞİ



Önceleri hava degişikliği denince aklıma ya askerler ya da mevsimler gelirdi..Uzun yıllarda öyle bildim.
Yaş ilerleyip hayatın gerçek yüzünü ve yükünü tadınca işin aslının öyle olmadığını anladım.
Biraz geç kalmışlığım olsada idrak etmekten mutluyum.
Şimdi bu terimi duyduğumda bir askerin baba ocağına dinlenmeye gelişinin,yazın ardından güzün,kışın ardından da baharın gelişini düşünmüyorum sadece...
Hayat denen çarkın etrafında insanoğlunun mütemadiyyen dönüşü,yorgunluğu ,kırgınlığı hatta tükemişliği ve sıyrılma çabaları geliyor aklıma.Kimi zaman aklı, bedeni ve gücü iflas ediyor.Ve kendini umutsuzluğun kollarına teslim ediyor.Yaşamak yada ölüm hiç bir anlam taşımıyor.Hatta ölme arzusu bir basamak öne geçiyor..
Oysa bu halimiz kendimize,her şeye ragmen yaşanmaya deger dünya nimetlerine ve yaradanın takdirine haksızlıkmış..
Sadece teslimiyet bayrağının yerine inadına mücadele gerekiyormuş..
Hepimizin yaşamında böyle anlar olmuştur.Ama dost diye bir terim var ya...o bambaşka bir şeymiş.Ve insanı zirvede degil yıkıldığında tutarmış..Kollarmış.Hatta yaralarını sararmış.Ama bu sıfat her önüne gelene takılmazmış.Koca bir ömürde şansınız varsa bir yada iki dostunuz olurmuş.
Ben bu güzel duygudan nasiplenmekten,paylaştan nasibimi aldığım için şanslı olanlardanım.
Şükürler olsun.
Bir takım manevi zorlukları yaşadığım şu günlerde kendime bir hava değişikliği verdim.Bu gün ise en sağduyulu kararlarımdan biri olduğunu gördüm.Bir haftadır tam kırk yıllık arkadaşım olan dostlarımın yanında hayatımın en güzel günlerini yaşadım.Birlikte üzüldük,birlikte güldük.Onların sayesinde eşim ve ben bizi boğan pek çok şeyden kendimizi uzak tutmayı başardık.Geldiğimizde göçük olan omuzlarımız dikleşti.Direncimiz arttı.
Kısacası bu hava değişikliği bize yaradı.
Bazen bir bavul bile almadan kendinizi korkusuzca bir dostun kucağına atmak gerekli olabildiğine göre işe sağlam dostluk ilişkileri kurmak ve bunu uzuuun yıllara taşımakla başlayabiliriz işe.
TÜM GÜZEL DUYGULARA SELAM OLSUN....


SERGÜL KANDEMİR 18.03.2011 MERSİN.............

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Hava degişikliği Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Hava degişikliği yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
HAVA DEGİŞİKLİĞİ yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
LESKÜY NARUT
LESKÜY NARUT, @leskuynarut
7.7.2011 21:17:10
Önceleri hava degişikliği denince aklıma ya askerler ya da mevsimler gelirdi...değerli hiç bilmiyordum hava değişikliğinin askerler olduğunu ama öğrendim ..iii de oldu..kutlarım..
sergül kandemir
sergül kandemir, @sergulkandemir
2.5.2011 20:45:11
Sevgi Salman
Sevgi Salman, @sevgisalman
18.3.2011 22:41:49
Sizin adınıza sevindim.
Evet zaman zaman hepimiz sorunlardan o kadar bunalırız ki,
yaşamak da, ölmek de zul gelir.
Böyle zamanlarda en güzel çözüm dostun yardımıdır.

Yaşlılarımızın da dediği gibi;
"Dost, insanın acı zehirini alırmış"

Her zaman omuzlarınızın dik durması dileği ile. Sevgilerimle
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL