Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
perihan reyhan ALKAN
perihan reyhan ALKAN

AİLE SİGORTASI MI GERÇEKTEN?!!

Yorum

AİLE SİGORTASI MI GERÇEKTEN?!!

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

761

Okunma

AİLE SİGORTASI MI GERÇEKTEN?!!

AİLE SİGORTASI MI GERÇEKTEN?!!

Düşünce güzel, lakin uygulanabilir mi gereğince, işte orasından hiç umutlu değilim doğrusu. CHP bunu yapar veya yapmaz, ya da yapamaz gibi bir bakışla değil umutsuzluğum.

Bu güne dek, ya bu nevi seçim öncesi vaatler yerine getirilmedi, unutuldu, ya da gereğince uygulanamadı. İyi niyetli girişimler, bazı gayriahlâkî kişilikli kişilerce amacın dışına taşındı, bir de hazırcı, tembel, bencil ve haramdan korkmazları düşünürsek, hiç mi hiç umutlanamıyorum doğrusu!

İşsizlik fonuna aktarılan, konut edindirme fonuna aktarılan kesintilerimizin akıbeti hepimizce malum. Yeşil kart uygulamaları da öyle…

Hele de hiç utanmadan, hiç vicdanları sızlamadan, yeşil karttan faydalanan ne yakınlar, ne zenginlere şahit olduk!..

Akla da ilk olarak, nereden karşılanacağı geliyor Aile Sigortası ödentilerinin. Sanırım yine bir fon oluşturulacak ve de olan yine çalışana olacak, bir miktar da maaşlardan bu fona kesilecek ya da bir takım ihtiyaç maddelerine uygulanacak zamların belli bir oranı bu fona aktarılacak gibi!..

Ayrıca söylenildiği gibi aile gerçekten rahat nefes mi alacak, yoksa erkek rahatlarlarken, kadının rahatsızlığı biraz daha arttırılmış mı olacak?!

Bilemiyorum, olabilirse göreceğiz gelişmeleri. Dilerim yanılıyorumdur, dilerim endişelerim boşunadır…

Bir önceki seçim öncesi röportajlar, hâlâ gözümün önünde… Muhabir soruyor hanım vatandaşa kömür dağıtımı esnasında, bir yandan da çuval çuval kömür ve erzaklar eve taşınırken…

—Oyunuzu kime vereceksiniz?
—Tabii ki AKP ye.
—Neden?
—Baksanıza, yiyeceğimiz, kömürümüz ayağımıza geliyor, yardım ediyorlar bize.
—Neden kabul ediyorsunuz bu yardımları?
—Eşimin işi yok.
—Peki siz neden çalışmıyorsunuz, eşinizin mesleği nedir, bulamadı mı iş?
—Neden çalışıp da yoracağım kendimi? Hazır kapıma kadar getiriyorlar…

Ne çirkin bir düşünce, ne büyük onursuzluk; madem iş olanağın var, çalışın karı koca onurunuzla da gerçek ihtiyaç sahiplerinin rızkına ortak olmayın. Gerçekten çalışma olanağınız yoksa herhangi bir nedenle, ya da bulamamışsanız gerçekten bir iş, tabii ki buyurun alın, ananızın ak sütü gibi helal olsun.

Oyunu ise kime verirsen ver, o yanı değil derdim. Çıkarcılığın, onursuzluğun, ahlaksızlığın, başkasının hakkını çalıyor oluşun bana dert olan, çünkü benden kesilen vergiler sayesinde alıyorsun o yardımı. Benim canım çıkıp çalışırken, vara yoğa vergi kesilirken gelirimden, sen yan yatarak, benden kesilen vergilerle keyif çatıyorsun. Yakışmıyor bu keyfi kabulün. Helal de etmiyorum sen ve senin zihniyetindekilere.

Gelelim gündemdeki Aile Sigortasına… Başta da dediğim gibi güzel bir düşünce kadını kollamak, yoksun ve yoksul kadına destek olmak. Eşinin boyunduruğundan bir nebze soluk almasını sağlamak, gerçekten güzel.

Ama bırakın vaatteki söylemde dile geldiği gibi, erkek olan eşin, kahvehaneye giderken bana harçlık ver demesini, yine kadının elinden hepsini alıp kahvehaneye içmeye ya da kumara giderek çoluk çocuğunu umursamayacak öyle çok erkek var ki!..

Hatta dayaklar daha bir artacak. Öylesi eşi olan kadın, çocuklarıma daha iyi yiyecekler sunacak, eşime muhtaç olmayacağım sevincini yaşamak şöyle dursun, vermek istemediğinde eskisinden daha çok dayak yiyecek, işin ucunda para var çünkü. Ya da baştan zaten alacak kadının elinden bankamatik kartını, zavallı kadın paranın yüzünü bile göremeyecek!

Ya da yakınlar, eş dost ihtiyaç sahibi olmadıkları halde yararlandırılacak, bu işle görevlendirilenlerce.

Denetimi nasıl yapılacak ya da yapılabilecek mi sağlıklı bir şekilde?..

Malumunuz biz iyi niyetli girişimleri çirkin tablolarla maksadından uzaklaştırıp, haram helal düşünmeksizin, hak hukuk gözetmeksizin yararlanmanın mutlaka bir yolunu bulabilen, bu nevi şeylere kafası pek bir çalışan insanlarız!

Dilerim seçim öncesi kürsülerden sallanan 2 anahtarın akıbetine uğramaz…

Dilerim Yeşil Kartın uygulanışınca olmaz!..

Yeri gelmişken, hem de tam yeriyken sormadan geçemeyeceğim; insanları hazıra, tembelliğe alıştırmak, yolsuzluluklara sevke yöneltmek yerine, iş olanağı sağlanacağı ve bunun nasıl olacağı, mantıklı ve akla yatkın bir dille ifade edilip, sonrasında da uygulansa, daha iyi olmaz mı?!!

p.r.alkan



Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Aile sigortası mı gerçekten?!! Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Aile sigortası mı gerçekten?!! yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
AİLE SİGORTASI MI GERÇEKTEN?!! yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Eser Akpınar
Eser Akpınar, @eserakpinar
15.3.2011 22:18:30
Kesilen vergiler, başka yerlere de gidiyor. Örneğin seçim için partilere verilen Devlet yardımı:

AK Parti'nin bu yılki devlet yardımı tutarı 186 milyon 544 bin 715 lira.
CHP'ye 2011 yılı içinde verilen Hazine yardımı miktarı da 83 milyon 608 bin 383 lira.
MHP'nin bu yılki Hazine yardımı ise 57 milyon 148 bin 12 lira.

Oysa partiler, aday olmak isteyenlerden para alıyorlar. Örneğin AK Parti’den aday olmak isteyen erkekler 3 bin, kadın adaylar bin 500 TL yatıracaklar.

Saygılar.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL