Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
ozgur_deniz27
ozgur_deniz27

LOLİ VE POLİ

Yorum

LOLİ VE POLİ

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

872

Okunma

LOLİ VE POLİ

Loli ve Poli adında iki arkadaş vardı. Loli bir köpek, Poli ise bir kediydi. Kedi ve köpek normalde pek anlaşamazlardı ama bunlar çok iyi iki dosttu. Birbirlerine zor zamanlarda yardım eder, destek olurlardı.
Birgün Loli ve Poli’nin sahibi Gönül Hanım, Poli’yi köyde yaşayan anne ve babasına bırakmaya karar verdi. Bunun nedeni Poli’nin, Gönül Hanım’ın kızı Ezgi’nin vücudunu oyun amacıyla da olsa çizip, zarar vermesiydi. Poli bu durumu anladı. Dili olsaydı da söyleseydi Görül Hanım’a gitmek istemediğini. Sadece insanlar konuşmaz ya... Poli bu durumu kendi dillerinde Loli’ye anlattı.
Loli çok yardımsever bir köpekti. Sürekli yardıma koşardı. Bunu duyduğuna o kadar üzülmüştü ki, yemeğini yemiyor, suyunu içmiyordu. Çünkü en yakın dostu Poli gidecekti. Onu bırakamazdı, birşeyler yapması gerekiyordu. Ne yapmalıydı?

Bu duygu bazen boğazında bir düğüm oluyor, bazen de nefesini kesiyordu. Çok seviyordu Poli’yi. Günler geçti, Poli’nin gitme zamanı geldi...

Poli’yi arabaya koydular. Poli; "Kurtar beni Loli... " dercesine bakıyordu gözlerine. Ama elinden birşey gelmiyordu. Arabayı çalıştırdılar ve yola çıktılar. Loli, büyük bir azimle arabanın peşinden koştu. Koştu... Koştu... Yoruldu. Yolun ortasına yığılıverdi. Nefes nefeseydi... Arkadan bir araba geliyordu. Kalkmaya çalıştı, kalkamadı... Araba onu umursamayıp üstünden geçti acımasızca... Loli’nin cansız bedeni oracıkta kalıverdi.

O DOSTUNUN YOLUNDA, ONUN UĞRUNA ÖLMÜŞTÜ...



SAYGILARIMLA...

Deniz Karabaş

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Loli ve poli Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Loli ve poli yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
LOLİ VE POLİ yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
7.3.2011 19:21:39
Beğeni:
0
Okunma:
872
Yorum:
0
BEĞENENLER
SON YAZILARI
POPÜLER YAZILARI
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL