Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
JALE KESKİNKILIÇ
JALE KESKİNKILIÇ

ÖNSÖZ

Yorum

ÖNSÖZ

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

2414

Okunma

ÖNSÖZ

ÖNSÖZ

İPİN BİR UCU BENDE DİĞER UCU NERDE BABA ?

ÖNSÖZ

Yayın evine , mektup
Neden bu kadar heyecanlısın diye sordu telefondaki genç ses . Aslında telaşlıyım , sabırsızım 35 yılın birikimi , her yerden yazılmış notlar öyküler çıkıyor bir yerlere sıkıştırılmış , birbirine karışmış . Birinin başını buluyorum birinin sonunu sonunda bir kısmını düzenledik , yeğenim Melis ÖZDAR ‘ la . Günlerce yayınevi aradık aslında tek istediğim dürüstlüktü ve bu çalışmaları insanlara ulaştırmak .
Benim bir sözüm vardır : “DÜRÜSTLÜĞÜN CEZASI MÜEBBETTİR VE AF KAPSAMINA GİRMEZ .” Hayatın zorlukları ne olursa olsun ben bu cezaya razıyım . Sizden ricam gönderdiklerimi gördüğünüzde böyle olur mu diyebilirisiniz böyle yazılır mı ? Tüm yazdıklarımın sorumluluğu bana ait tekrarlı cümlelerin farkındayım bir gerçekçi yazar olarak tanınmak isterim tekrarlar hepimizin yaptığı şeyler değil mi ? Önemsiz notların ve tarihlerin kalmasını istiyorum onlar olmazsa kitabım eksik olur , birde şiirlerin her birinin altında ismimin . Diyelim ki kitabımı bir insan okudu sonra çekirdek külahı yaptı o kitaptan koparılmış külahla çekirdek yiyen kişi şiirimi okudu , ismimi merak etti olamaz mı ?
Şimdi içinizden böyle önsöz olur mu destan gibi . Reklam gibi . Neden olmasın . 35 yıllık emeğin hiç mi hatırı yok .
Göz aşinalığı olsun diye internette yayınladığım şiirlerimi okuyan başka şehirden tanımadığım bir insan haber yollamış : “ Karamsar şiirler yazıyor “ diye . Umut beklentisi ile yazılan şiirler karamsar diye tanımlanabilir mi ? Buna okuyucu karar verecek . Ben bir başka şair arkadaşa şiirlerine umut kat demiştim oysa . Şiirlerimin de ortalara serpiştirilmesini istiyorum , okuyucu şiir molası vermiş gibi olsun .
Hiç tanımadığım Mehmet ‘ e mektupları ayıracaktım ama kıyamadım . O mektuplar şiir seven birbiriyle hiç karşılaşmamış iki şiir seven arasında bir gün Kayıp Mehmet ‘le karşılaşırsak bana gönderdiği iki mektup var , izin verirse onu da yayınlatacağım .
Ben yazmaya başladım ya kendimi durdurmam zor .
Son söz olarak bir kişi bile okuyacak olsa bu kitabı yayınlayalım . . .

JALE KESKİNKILIÇ

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Önsöz Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Önsöz yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ÖNSÖZ yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL