Gün geldi ağladığım günlere ağladım. hz. ebubekir
Ali Rıza Kaşıkcı
Ali Rıza Kaşıkcı

Gözlerinden kopya çektim yine.... Aşk dersinden dibe çaktım yine...

Yorum

Gözlerinden kopya çektim yine.... Aşk dersinden dibe çaktım yine...

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

925

Okunma

Gözlerinden kopya çektim yine.... Aşk dersinden dibe çaktım yine...

Ve bir bayram sabahı yine erteledim “bendeki seni aramayı”.


Yine erteledim umutlarımı, hayallerimi ve çocuklarcasına yaşamak istediğim bayram neşesini.

Ve bir bayram sabahı ben bir sana baktım, bende kaç tane ben olsa da bir tane sen yok.

O zaman dedimki;

Avutmaz gönlümü bayram düğün

Bendeki bayram senden ibaret

Sahibi de olsam mas mavi göğün

Bendeki bayram senden ibaret

Gönül ne bayram ister ne de düğün.

Ancak bayram günü sana kavuşma günüdür.

Bu öyle bir gönül ki; milyon tane insanın hayran olduğu, milyon tane canlının havasını soluduğu, milyon tane hava zerreciklerini içinde barındırdığı bir gökyüzünün sahibi bile olsa, sensiz hiçbir önemi yoktur.

Bendeki bütün bayramlar sendedir. Bu yürek bu vücutta payidar oldukça senin bayramınla dertlerden kefaret edecektir.

Allah aşkına bendeki sen kimdir?

Bulunmayan sen yoksa bir hülyadan ibaret midir?

Bendeki sen annem gibidir.

Sensiz bayramın boynu büküktür.

sensiz bayram, tıpkı annesini kaybetmiş bir çocuk gibidir. Girdiği her eve boynu bükük bakar. Tıpkı senin hasretinin gönlümün her hanesini yoklayıp boynu bükük bir edayla baktığı gibi.

Yorgun yüreğim kırık döküktür.

Ve öksüz bir çocuk gibidir yüreğim. Mahzundur. Muzdariptir. Dertlidir. Atacak, çırpınacak bir gücü kalmamıştır. Varlığın ona güç vermedikçe yorgundur.

Sana değil sevgili! Yokluğuna kırgındır.

Mutluluk libası yırtık söküktür.

Annesiz bir çocuğun altın yaldızlı elbiseleri olsa ne çıkar. Anne şefkati bütün yırtıkları yamar.

Bu cismani elbiselerle vücudu giydirdik diyelim. Sana sirayet etmedikçe bu ruh, mutluluk elbiselerini giyebilir mi?

Sana ulaşamadıktan sonra bir bayram sabahında, annesiz çocuk gibi yaldızlı elbiselerle çırılçıplak kalırım beklide.

Yok…Yok… Sanmıyorum. Yokluğun ancak bana elem tennurelerini giydirir.

Ve bir sema başlar yanan yüreğimin üstünde çıplak ayaklarımla.

Sensiz bu tennure bile yırtık söküktür.

Bendeki “sen”. Beni iyi dinle. İstişare et.

Bendeki bayram senden ibaret.

Not: Yazar bu yazıyı yazarken ruhundan ve de Sevdiğinin gözlerinden kopya çekmiştir.

Şiirler şahsıma aittir.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Gözlerinden kopya çektim yine.... aşk dersinden dibe çaktım yine... Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Gözlerinden kopya çektim yine.... aşk dersinden dibe çaktım yine... yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Gözlerinden kopya çektim yine.... Aşk dersinden dibe çaktım yine... yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
18.11.2010 20:10:20
Beğeni:
0
Okunma:
925
Yorum:
0
BEĞENENLER
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL