Bir kimsenin beni yüzüme karşı methetmeye hakkı olursa, yüzüme karşı beni tenkit etmeye de hakkı olması lazımdır. bısmark
koçal
koçal

‘Meraklısı için öyle bir hikaye’

Yorum

‘Meraklısı için öyle bir hikaye’

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

769

Okunma

‘Meraklısı için öyle bir hikaye’

Efendim bendeniz o güne kadar tiyatroya veya sinemaya yalnız giden insanlardan olamadım. Yalnız hissederim kendimi belki ondandır. O gün çift kişilik biletimle tek kişi olarak tiyatroya gitmek zorunda kalmıştım. Arkadaşımın son dakikada işi çıkınca gelememişti. Bereket o ki oyunu yalnız izlemek beni büyülemişti.
‘Bugün seni sahnede görür gibi oldum. Sanki rolünü oynayan tiyatrocunun kuliste elini kolunu bağlamışsın da sahneye sen çıkıvermişsin. Ruhun yeniden doğup gelivermiş. Başlamışsın anlatmaya. Adalardan başlayıp, balıkçılara, denize, martılara, yüksek kaldırıma oradan bütün İstanbul’a. Bu şehir adamı yazıcı yapar değil mi usta? Okuduğum hikayelerinden bahsederken sen hafifçe gülümsemiştim. Bu arada yeri gelmişken söyleyeyim; en çok ‘lüzumsuz adamı’ severim. Bilirim seni anlatıyor. Birazda seni kıskanan beni. Belki fark etmişsindir orta taraflardaydım. Bir kaç defa tutamadım kendimi el salladım sana. Salonda bulunan onlarca kişi arasında seni en çok ben özlemişim. Hem ne diyeceğim. Babam keresteci. Yani ticaretle uğraşıyor ve benimde ticarete girmemi istiyor. Pek gönlüm yok gibi. Bir de beni en çok seven kadın annem. Tıpkı sen gibi değil mi?
Üç kuruşta olsa kazancın, inandığın şeyi yaptığın için mutlusun eminim. Orada bir yerlerden bizleri izledin biliyorum. ’
Seni görmese de çok seven, bir yazıcı parçası.

Not: Meraklısı için öyle bir hikaye adlı oyunu uyarlayan ve yakın zamana kadar sahneleyen rahmetli Savaş Dinçel’e ve şuan onun mirasını devam ettiren Naşit Özcan’a sonsuz sevgi ve teşekkürlerimle..

Büyük usta Sait Faik Abasıyanık 1906-1954



Ekim 2010
Mehmet Koçal

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
‘meraklısı için öyle bir hikaye’ Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz ‘meraklısı için öyle bir hikaye’ yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
‘Meraklısı için öyle bir hikaye’ yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
asran
asran, @asran
6.11.2010 10:24:39
Rahmet olsun Savaş Dinçel'e... "Bugün seni sahnede görür gibi oldum. Sanki rolünü oynayan tiyatrocunun kuliste elini kolunu bağlamışsın da sahneye sen çıkıvermişsin." Teşekkür ediyorum. Saygımla...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL