Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
fevzi45
fevzi45

Var olmayı neden bizler zor kılıyoruz?

Yorum

Var olmayı neden bizler zor kılıyoruz?

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

649

Okunma

Var olmayı neden bizler zor kılıyoruz?

Şu ölümdünyada ki iyiki ölümdünya!..Zaten ölümsüz olmayı başaracak kadar zeki ve yetenekli insanlar bunu başarıyor; bıraktıkları eserleriyle.Bedenleri toprak olsa bile,insanlık var olduğu sürece onlar hep var olacak,yaşayacak insanlar.Tanrı nın "özel" insanları olduğu kesin bu insanların.

Yaşamını devam ettirebilmesi içinde her insanın mutlaka yapacağı ve yaptığı işler var bu dünyada.Çoğunluğu sadece yaşamını devam ettirebilmek için çalışır.
Diğer azınlık bir kısmıda dahilerden geriye kalan kırıntılardan kendi paylarına düşenleri alma çabası içindedirler.

Gerek var olmuş eserlerin kırıntılarından faydanmış insanlar olsun,gerekse kendi çapında bişeyler üretmeye çalışan insanların yaşamlarında var olma mücadelesi neden bir savaşa dönüşüyor? Zaten buradaki amaç bellidir ve "sanatçı"nın çapı da. Kendi çapında var olma çabası ve ekmek kavgası. Yaptıkları eserlerle isim yapmış ve iyi para kazanmış insanlar ki ne kadar çok zorluk çekmiş olmalı ki,aynı zorlukları kendileri gibi var olma savaşı verenlere çıkartıyorlar.

Kendileri artık okadar "mühim" insan olmuştur ki,sende kim oluyorsunda onlarla konuşabiliyorsun.Önce onların seviyesine gel.İyide senin zorluklarını neden ben çekmek zorundayım.? neden sen bana yardımcı olamıyorsun? sen neden benim var olma savaşımda karnımın doymasına destek olamıyorsun,insanlık adına. Sen zaten ölümsüz olmayı başarmışsan ne büyük mucize olmuşsun. Değilsen şu 3 günlük ölümdünyada paylaşım içinde olsak,daha mutlu,huzurlu ve tok bir dünya olmaz mı?

Kültür-sanat toplumların gelişimine,ilerlemesine katkı değilmidir? ve sanatçı sıfatını alabilmiş insanlar toplumların önderleri değil midir? Bunlar başarılamıyorsa bu sıfatları haketmiş mi oluyor sunuz?

Resim yapıyorum ve çok seviyorum resim yapmasını. Bu alanda var olma savaşı veriyorum.

Her alanda olduğu gibi bizim işimizde de büyüklerimzden destek ve yardım bekliyoruz.Çektikleri zorluklarının tamamını bizlerin çekmesi için neden göremiyorum.

Umarım ve dilerim sistem değişir,3 günlük dünyada daha paylaşımcı,daha tok insanların olduğu bir dünya için hepimiz elimizden geleni yaparız.


sevgiler

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Var olmayı neden bizler zor kılıyoruz? Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Var olmayı neden bizler zor kılıyoruz? yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Var olmayı neden bizler zor kılıyoruz? yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
1.8.2010 11:19:09
Beğeni:
0
Okunma:
649
Yorum:
0
BEĞENENLER
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL