Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
NAZCA
NAZCA

rüya

Yorum

rüya

2

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

663

Okunma

rüya

İşte rüya buydu, bu bir rüyaydı.
Böyle deriz zaman, zaman, uyur uyanık gördüklerimize.
Bazen inanılmaz mutluluklara, bazen de, asla olamayacak hayallere yelken açarız bulutların üstünde.
Sıkıca kapatırız gözlerimizi, rüya bizimdir, acımasızlardan korumak için, bizden başkası, olur ya, görmesin diye.
Zamanı yoktur rüyanın mekânı yoktur. İlk gün duyulan haz olur yürek atışında, 18’lik yeni yetme aşk gibi tutulur avuçlarda, sahipleniriz bizimdir, kimse tutamasın asla.
Bazen sabırsız, aceleci; bazen sessiz sakin bekleriz rüyanın devamını, kendi kitabını yazsın, kimse okumasın ama.
Sendir tüm düşünceler rüyada, sendir tüm güzellikler.
Görmeden biliriz bazen aynadaki görüntüyü, adı sendir.
Biliriz sevildiğimizi; bazen tanışıklı, bazen tanışıksızdır, adı sendir.
İzlendiğini bildirir; gölgedir,
Düşündüğünü bildirir; histir,

Korkulardan koruyan,
Her ihtimali arayandır,
Suçlu sevmek, suçluluk hissetmek, gizli, gizemli…
Belki bir şarkı sözünde, belki bir kitap sayfasında bulunan, belli belirsiz bir resim, bir isimdir, adı sendir.

Yaşadıklarımızın bir tarifi yoksa yaşayamadıklarımızın keşkeler’i değil, iyi ki varsın mutluluğunda olmalı uyku saatinin göstergesi.


Bu kadar mı gerçek olur hayalimin ürettikleri,
Gece güneşi görebilir mi insan?
Evet? Hayır! Belki…
Görebilir bazıları ne belli.

Ah keşke elimde sihirli bir değneğim olsaydı şimdi…

NAZ

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Rüya Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Rüya yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
rüya yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
HATAYLI
HATAYLI, @hatayli
25.7.2010 00:50:39
Hepimizi bir şekilde kenarından yakalyıp yaşadığımız şeylerdi bunlar.Kutluyorum sizi.
parkbeni
parkbeni, @parkbeni
24.7.2010 22:21:12
keşke elindeki sihirli değnek ,gerçek olsa da ruyalari istediğin yone çevire bilsen güzeldi saygılar sevgıler
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL