Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
irfank
irfank

Dünaydın Sevgilim - X

Yorum

Dünaydın Sevgilim - X

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1034

Okunma

Dünaydın Sevgilim - X

Parmaklarını suya bandır
Üstüne başına sür
Yüreğine değsin
Damlalar.



Tüm yaşamlar için tek tek savaşıyorum. Çocuk parkında kirlenen sevdama mı yanayım, açık bırakıp yattığım yüreğime mi? Yine de az tuzlu hayallere devam ediyorum. Çok cesur savaşıyorum. Bir başıma ve kimseden tek bir yardım beklemeden. Deli işi bu. Erimeyecek kumdan kaleler kuruyorum beynimde, yüreğimin dalgalarında yitip gidiyorlar acizce. Aziz bir oyunun son sahnesini canlandırıyorum sefil odamda. Yatağımın çarşaflarından bir perde yaptım yokluğunla oyunu sonlandırıyorum. Alkılşarım yankılanıyor duvarlarda, şımarıyor yokluğun. O bile tavır yapıyor bana.

Şimdi ardımda bıraktığım çiçekler karlar altında. Bir sabah uyandım etrafım kardan beyaz. Aklıma geliyorsun en anlamsız gülüşlerde bir damla yaşa hasret kalıyor yüreğim. Adamlık var serde, ağlamıyorum. Ellerimdeki kokun yüzüme bulaştı, hiç beceremedim seninle olmayı. Elime yüzüme bulaştırdım seni. "Rüya" gecesi çarşaflarımı yıkadım. Ama senin yaptığın gibi olmadı, buruşuk kaldı çarşafım. Yorganım sığmadı yatağa, üzüldüm ağladım bende. Yine bulaştın çarşaflara, yine yıkadım. Adamlık var serde, ağlamadım bu kez.

Sustum ama. Çok beğenildi bu susuşum. Herkesin dudağında o "beğenme" mimiği var ve imreniyorlar bana. Hissediyorum, sanki çok büyük bir adammışım da alttan alıyormuşum gibi davranıyorlar.

Bir avukat arkadaşım ellerimin boşluğa mahkumiyetine kanaat getirdi.

Yediremedim bunu kendime.

Doktora gittim
İçimdeki seni aldırmaya
Çok büyümüş
Alırsak
Ölürsün
Dedi.

Sonra yaşarsam eğer
Bir daha "sana" sahip olmayacağımı söyledi. Benim Dün’üm böyle geçti sevgilim.

Afiyet olsun.



Not: Bir sabahın çığlığı.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Dünaydın sevgilim - x Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Dünaydın sevgilim - x yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Dünaydın Sevgilim - X yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL