Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
NeşeK
NeşeK

Karınca Kararınca Felsefe

Yorum

Karınca Kararınca Felsefe

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1642

Okunma

Karınca Kararınca Felsefe

Karınca Kararınca Felsefe

Yağmur düştü toprağa. Karıncanın gözü yaşlandı ama açıldı da. Uzunca bir tarihin tam ortasında hiçliği düşündü karınca. Karınca kararınca bir yolun tam ortası, biraz çekingen çokça da deli bir hükümranlıktı bu. Şehirler kurmuşlardı, kabileler, çadırlar, kuleler, zindanlar… Daha neler neler yapmışlardı boşluğa. Tutunmak, bir diğeri olmamak, hep büyümek ve kendin kalmak. Karınca bunları da düşündü, gözü yaşlıydı, toprak ıslanıyordu durmadan. Aydınlığı ve karanlığı anlayamıyordu. Aynı anda kalamayışlarına hayıflanıyordu, merak ediyordu huzmesini karanlığın. İç içe birkaç güneş hayal ediyordu ve birkaç gece. Dallanmış, budaklanmış bir gölgesi de olsaydı hele zamanın. Altına şöyle uzansaydı dost karıncalar. Sevgili karıncalar sevişselerdi utana sıkıla.

İlk hangi karınca utanmıştı acaba?.. İlk hırsız karınca kimdi?..
İlk şiiri hangi atası yazmıştı ya da ilk şarabı hangisi içmişti ay ışığında. Koşmayı, gülmeyi, hazzı, acıyı, nefreti ve daha birçoğunu da düşündü. Beynini düşündü karınca ülkesinin. O çok farklıymış gibi anlatılan ama aslında hep benzer medeniyetler kurmuş beyinleri. Yüreğin ve aklın kesiştiği o ilk karıncayı aklına getirdi. Hangisini seçmişti, neyi seçmişti de böyle olmuştu her şey. Yanlışa yanlış, doğruya doğru diyen o ilk karıncayı düşündü ardından. Ne çok karınca vardı düşünecek, ne çok…

Bir adım attı tarihinin tam ortasından karınca. İleri mi geri mi bilinmez ama artık zamanı oynatmıştı, bir kere daha canlandı saati, uzunca yıllar nefes nefese koşacaktı. Hayrete düştü karınca, ne çok renk vardı böyle, ne çok taş… Kanatlar, kollar, yollar. Yüksek kahkahalar işitti, sessiz iç çekişler. Feryadın yamacına zevkin sırtına düştü kimi zaman. Kimi zaman insan rüyalarına. Kitaplar da vardı karıncaları anlatan, ne çok yalanla doluydular. Mutlu muydu karıncalar?.. (-mu?..)

Devasa bir yapının karşısında durdu karınca, heybetlice bir bakışla bakıyordu yelkovan, akrebini sergiliyordu karıncaya gururla. Toprağa yaslandı karınca, geldiği ve gideceği yolları düşündü bir an. Gitmenin ve gelmenin büyüttüğü takvimleri düşündü. Rüyalarını düşündü düşlerinden türeyen. İlk karıncayı ve son karıncayı düşündü istemeden. Sahi nerdeydi acaba son karınca?.. (İlk karıncanın heybesinde mi?..)

Güneş bakışlarını dağlara vurdu, karınca yavaşça uyudu.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Karınca kararınca felsefe Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Karınca kararınca felsefe yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Karınca Kararınca Felsefe yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Fikret TEZEL
Fikret TEZEL, @fikret-tezel
12.5.2010 07:34:44
Özellikle teknik bakımdan, çok özen gösterilmiş, emek sarf edilmiş, bilgi ve tecrübe ürünü, mükemmel bir deneme..
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
11.5.2010 23:49:25
Beğeni:
0
Okunma:
1642
Yorum:
1
BEĞENENLER
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL