Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
abdullahziya kabak
abdullahziya kabak

ÇAMLAR TIRTIL YUVASI

Yorum

ÇAMLAR TIRTIL YUVASI

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1028

Okunma

ÇAMLAR TIRTIL YUVASI

ÇAMLAR TIRTIL YUVASI

Çevremizin akciğeri olan çam ağaçları, bakımsızlıktan kuruyorlar. Ağaçlı köyünü ve yamaç köyünü çevrileyen kızılçam ağaçlarını tırtıl böcekleri istila etmiş durumdadır. Orman dairesi, bu durumu nedense görmezlikten geliyor.
Eğer gezip yerinde görmüş olsalardı, bu vahim sorunun çaresini bulurlardı. Örnek olarak, tırtıl yuvalarını ilaçlamak suretiyle yok edilebilirdi. Nedense düşünen birileri olmamış ki, çam ağaçları ölüme terk edilmiştir.
Özel dikilen çam fidanlarının birçoğu, ağaç kanseri olmuşlardır. Bilindiği üzere ağaç kanseri, ağaçları ayakta öldürüyor. Yani ağaçlar kuruyor. Bir taraftan, ağaç dikmek için seferber olacaksınız, diğer taraftan ağaçları ölüme terk edeceksiniz. Bu felsefe dünyanın neresinde görülmüştür?
Orman bakanlığı ve çevreciler, ormanlara karşı duyarlı davranmıyorlar. Eğer duyarlı davranmış olsalardı, ağaçlar ölüme terk edilmezlerdi.
Oysa ülkemizde onlarca orman ve ziraat mühendisleri vardır. Ama çam ağaçlarının sararıp kuruduklarını gördükleri halde nedense görmezlikten geliyorlar.
Yetkili kişilere sesleniyorum. Ülkenin ciğeri olan çam ağaçlarını; lütfen tırtıllardan ve kurumaktan kurtarın.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Çamlar tırtıl yuvası Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Çamlar tırtıl yuvası yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ÇAMLAR TIRTIL YUVASI yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL