Kılavuzu para olana her kapı açıktır. shakespeare
dostaynası
dostaynası

Gerçek Mutluluk..

Yorum

Gerçek Mutluluk..

4

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1357

Okunma

Gerçek Mutluluk..

Gerçek Mutluluk..

Bu gün sabah evimden çıkıp işime gelirken, cuma günün verdiği bir feyizle olacak sanırım biraz daha felsefi düşünmeye çalışıyordum . Hayat nedir ? sorusunu sordum kendime .. Hayat ailedir ,yok iştir , yok paradır , yok yok çocuktur, olsa olsa sevgilidir . Kafamdan yüzlerce cevap geçiyordu ama oturan bir cevap hala denk gelmemişti . Bu düşünceler içinde arabamla yoğun trafiğin içinde ilerlerken ,kenarda yolun karşısına geçmeye çalışan bir anneyle 10 yaşlarında olduğunu tahmin ettiğim bir çocuk gözüme ilişti .Belliki bir yerlerlere yetişmeye çalışan anne endişeli gözlerle trafiğin sakinleşmesini bekliyordu. Kimseye durun diyemiyor kendinden çok çocuğunu düşündüğü içinde kendini arabaların arasına atamıyordu . O sırada ayağım gayri ihtiyari frene gitti. Arkamdaki arabaların bana çarpmasını bile göze alarak bir anda durdum . Arkamdan gelen kornalara aldırış etmeden ,elimle geçin işareti yaptım .
Anne edebi gereği başı önünde çocuğun elinden tutarak hızla karşıya geçmeye çalışırken çocuğun bana diğer elini sallamasıyla , gözlerim çocuğun gözlerine kitlenmişti. Zaman o anda durmuş ,sanki yaşam ağır çekim moduna girmişti . Az önceki kendime sorduğum soru cevabını bulmaya başlamıştı.. Hayat bir çok şeydi ama gerçek mutluluk ,o çocuğun teşekküreden bakışlarındaydı . tebessümle karışık o bakışlar ,o anda içimde öyle bir mutluluk hissi vermişti ki , dünyada daha mutlu bir insan olduğunu sanmıyordum .Bedenim koltuğun üstüne yığılmış ,ama ruhum raksetmedeydi . Bütün fani şeyler bir araya gelse o mutluluğu o huzuru bana veremezdi.
Erkekler ağlamaz dusturuna aykırı hareket etmemek için , gözyaşlarıma hakim olarak yoluma devam ettim . Sevinç huzur mutluluk hepsini bir anda yaşıyordum ama asıl şükretmem gereken konu yüce Rabbimin o sırada o iyiliği bana yaptırarak o huzuru benim içimde yaşatmasıydı ..

Hayırlı cumalar efendim . SEvgiyle Kalın

(murat)

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Gerçek mutluluk.. Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Gerçek mutluluk.. yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Gerçek Mutluluk.. yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Nilgün Akçay
Nilgün Akçay, @nilgunakcay
16.4.2010 19:45:43
10 puan verdi
Sunun yüreğinizi bir küçücük yüreğe binlerce yürek sizin olsun denmesi bundan ötürü olsa gerek...

Mevla, bu güzelliği yaşamayı cümlemize nasip eylesin...Çok samimi içten... İşte ''GERÇEK'' dedirten bir yazı dökülmüş sayfanıza...

Tebrik ediyorum...
sevgidamlalarim
sevgidamlalarim, @sevgidamlalarim
16.4.2010 19:26:35
10 puan verdi
iyi yüreklim benim ,güzeldi sevgiler...
ayvalıklı
ayvalıklı, @ayvalikli
16.4.2010 13:13:18
Gerçek mutluluk gerçeği kavrayabilmektir
aslırda tebrikler.
Fazıl Kul
Fazıl Kul, @fazilkul
16.4.2010 12:43:26
Gerçek mutluluk gerçeği anlamaktır.
Yazınız az fakat çok kıymetli bir yazıydı.
Yüreğiniz var olsun.
Teşekkürler.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL