Biz ancak bize hayran olanları can ve yürekten överiz. la rochefaucauld
zeynep2
zeynep2

ÇEVREMİZ VE BİZ

Yorum

ÇEVREMİZ VE BİZ

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1268

Okunma

ÇEVREMİZ VE BİZ

ÇEVREMİZ VE BİZ

ÇEVREMİZ VE BİZ

Bazı konuları ele almak istiyorsak eğer, önce çevremizi gözetmeliyiz. Ve bulunduğumuz yerle ilgili sorunları, o bölgeye ait kültürel konusuyla ele almak belki daha etkili çözüm getirebilir.

AKDENİZ in şirin bir ilçesini ele alırsak eğer, şunları yazmamız lazım. Turizm ağırlıklı bir bölge… Ama bölgenin insanları turizm gelmeden bu yaşam biçimine hazırımı idi acaba?

Turizm getirisi çok olabilir, ama ileriki yıllarda ğötürüsü çok daha vahim olacağı kesindir.

Bölge de yaşamayan bunları belki abartı olarak düşünebilir, düşüncesinde haklı olabilir.

Ama yıllarını burada geçirenle, sezonluk yaşayan aynı görüşte olamayabilir. Yıllar önce kendi tarlasını biçen ve bahçe ürününü toplayarak pazara götüren vatandaş, gün geldi

TÜRZİM albenisine aldanarak sahil kenarlarına bar kafeler açmaya başladı

Tabı ki gençlerin de bu ışıltılı yaşam çok hoşuna gitmeye başladı ve komşusundan gören

Bir kefe bar açmaya başladı!

Sonra tarlasını satanlar pansiyon yarışına geçtiler. Bir hırs ,bir çılgınlık sardı bölgeyi

Evli olan beyler

Eşlerini ihmal etmeye ,ve delikanlılar çılgınca yaşamaya başladılar. Genç kızlarımız her zamanki gibi, ağabeylerin ve babanın kıskacında, ama beylerin kendi dünyaları bambaşka olmuştu!

Delikanlılar kendilerinden oldukça büyük hanımlarla yaşama anlaşması yapıyor, daha da ısrar ederek yurt dışına çıkmak için bir yol olarak görüyorlardı

Yetişkinler kafe barlarda sabahlarken, gençler sahil kenarlarında keyifli yaşam sandıkları hayatı

Ön görüsüz yaşıyorlardı

Yıllar geçti üzerinden ve renkli ışıklar renksizleşmeye başladı

Yabancı bayanların gönül oyalanması sona ermiş, topraklar el değiştirmişti. ve ne acıdır ki hazırlıksız ve bilinmeyen yaşam biçimine dalıvermek acı olmuştu

Tarlası nı ve arazilerini renkli ışıklar uğruna satanlar, şimdi belkide çoğu sattıkları arazide yükselen 5 yıldızlı otellerde çalışmak durumundadır!

Öğrenmek bizler için dır. Okumalıyız ve araştırmalıyız. Ama bizlere özgü vaz geçilmez bir yanımız var KOLAYCILIK!

Ve bilmediğimiz renkli dünya da, ne olduğunu bilmeden girişimde bulunup , kendimizi güç durumda bırakabiliyoruz. Pırıltılı ışıklar da bir çok hayat sönmektedir!

03.04.2010

Zeynep AYDINLIOGLU

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Çevremiz ve biz Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Çevremiz ve biz yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ÇEVREMİZ VE BİZ yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Fikret TEZEL
Fikret TEZEL, @fikret-tezel
4.4.2010 09:28:03
Değerli yazar ; yazınızda anlattığınız tüm olaylar, bire bir yaşanıyor bulunduğum ilçede ve hatta tüm bölgede. Başlangıç da, sonuçta tam anlamıyla aynı...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL