Gün geldi ağladığım günlere ağladım. hz. ebubekir
nili
nili

Benliğim

Yorum

Benliğim

3

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

614

Okunma

Benliğim

Hızlıca geçen her gün gözlerimin altına kalın bir çizik atıyor. Hayatın imzası yüzüm de karalama kâğıdı gibi.

Yorgun, bitkin, bertarafım şu sıralar.

Birey olabilmenin bu kadar zor olduğunu bilseydim, sanırım hep uyuyor numarası yapıp büyümezdim. Kaçmak değil çözüm biliyorum. Yapayalnız bir Perşembe gecesi de karanlığa bakıp uzun uzun düşünmek hiç değil. Yalnızca o anı kurtarmaya çalışmaktan sıkılmış olmalıyım ki, tam anlamıyla midemde biriktirdiğim karabulutları kusmak adına bir şeyler yapmak istiyorum.

Korkunç bir şey var, ağlayamıyorum. Ağlamak güzeldir oysaki.

Son kez damlalarımı akıttığımda yanaklarımdan aşağıya, bir ölüm kokusuydu sebebi.
Ne zaman muayyen günüm olsa, hayatımın ne kadar sıradan olduğunu düşünüyorum. Muhtemeldir, kan akışım hızlanıp hassasiyet butonuma basıp beni dürtüyor. Bilimsel olarak açıklamasıdır nedir bilemem ama bensel açıklaması bu. İşte ölüm kokusunu aldığım günde o dönemdi, damlaları harekete geçiren güçte bu olmalı.

Ben birçoğu gibi, yalnız olduğumu sessizce bir kenarda oturup değil, bir grup içinde saçma sapan konuşarak belli ediyorum. İşte bu yüzden kimse yalnız olduğumu fark etmiyor. Çünkü onların yaptığı gibi yalnızlığı kaçarak değil, yüzüme vurarak yaşıyorum. Bu sebeptendir herkesi dinliyorum, kendi hislerimi yutuyorum. Sonra onlar büyüyor ve ben taşıyamıyorum, yoruluyorum. Yüzümde ki birçok sivilceye, saçımda ki bir tel saça, karma karışık bir ruh haline kocaman bir kucak açıyorum.

Sıkılmışım, gerçekleri bilmekten, silmişim kendimi tamamen, hayatın da zamanın da dibine vurmuş, geleceğin ne getireceğinden tabiri caizse tınlamadan bekliyorum.


Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Benliğim Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Benliğim yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Benliğim yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
nili
nili, @nili
23.3.2010 16:15:22
eleştiriler için çok teşekkür ederim.
N. B. Ç.
N. B. Ç., @n-b-c-
23.3.2010 16:04:11
8 puan verdi
Kaleminiz çok güçlü ve iyi yazıyorsunuz.
Sabah okumuş ve hata demeyelim ama dikkatinizden kaçan noktaları yazmak için boş vakit beklemiştim. Sağolsun Fikret Bey gerekli uyarıları yapmış.
Yazınızı beğenerek okudum; paylaşım için teşekkürler.
Fikret TEZEL
Fikret TEZEL, @fikret-tezel
23.3.2010 10:52:26
Sağlam bir kalem, iyi bir deneme.
O yüzden yazım hataları gösterilmeye değer :

1- ''yüzüm de '' , yüzümde olmalı.
2-''karabulutları '', ayrı yazılmalı : kara bulutları.
3-''oysaki'' , oysa ki, olmalı.
4-'' günde '', gün de olmalı.
5- ''güçte '', güç de, olmalı.
6-''Yüzümde ki'' , yüzümdeki olmalı.
7-''saçımda ki'' , saçımdaki, olmalı.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL