Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
Alem-i Sır
Alem-i Sır

SEVGİNİN NEFRETTEN, FARKI VAR MI Kİ?

Yorum

SEVGİNİN NEFRETTEN, FARKI VAR MI Kİ?

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1366

Okunma

SEVGİNİN NEFRETTEN, FARKI VAR MI Kİ?

SEVGİNİN NEFRETTEN, FARKI VAR MI Kİ?

..farkı var mı ki?

Hayat bir yol gidiyoruz
Kâh düşüyor kalkıyoruz
Sevip, nefret ediyoruz
Sonrada düşünüyoruz!
Sevginin nefretten, farkı var mı ki?

Alem-i Sır
*
Evet, “Sevginin nefretten, farkı var mı ki?” tabii ki, hem var ve hem de yok! Fakat şurasını iyi bilmek lâzım ki;

Nerede, nasıl var?
Nerede, nasıl yok?

İşte orası şu demek oluyor;

Bu örneği başka yerlerde ve sohbetlerde konuştuk ve ortaya örnek olarak koyduğumda çok insanın hoşuna gitti ve şunu yapacaklarını söyledi ve bazıları dedi ki; “ben sevdiğim insana bir meseleden dolayı nefret etmeye başlarsam, işte o noktada çok iyi ve bir daha düşüneceğim.” Çünkü o gerçek anlamında bir nefret ise ki (biz her kızgınlığı, sinirlenmeyi ve küsmeyi v.b.. şeyleri sanki nefretmişler gibi sanarak nefrete benzetiyoruz!) hayır bunlar nefret değil, nefretin dönüşü yok denecek kadar sırdır!

Evet, nefret ve nefret! Bu ondan bile nefret edilecek kadar nefret bir şey! Farkı ne veya ne değil?

Örneği de şu: Bir çizgi düşününki tam yüz seksen derece ve ortasında da bir ( – o – ) her iki tarafa başlangıç olan başlama noktası sıfır var. İşte bir tarafa giden ve devam eden (SEVGİ) diğer tarafa giden ve devam eden ise (NEFRET) ortada ise her ikisinin de buluştuğu yer, o sıfır noktası! Ayrıldıklarında ise uçları bir daha birbirlerine asla ama asla değmez ve buluşmazlar!
Onun anlamı ne, sıfır noktası ne oluyor? O noktada (Sevgi ve Nefret) in farkının olmadığı an ve yer var!

Bir kişi veya kişiler (çok bağlı olmak ve canı pahasına sevmek veya nefret etmek, şahsi ve toplumsal olarak vardır.) işte o canı pahasına sevdiği ve âşık olduğu bir şeye, her şeyi pahasına bağlı ve her şeyini verebilecek noktadadır ve adı da; (SEVGİ) dir! (Gerçek anlamda sevgi!)

Nefret de bunun gibi; o nefret ettiği şeye canı pahasına sinirli bir düşmandır ve adı da, (NEFRET) tir.

İşte o anki maddi, manevi durum ve pozisyon aynı gergin, ateşli ve dokunsan patlayacak bomba gibidir! Farkı bu noktada yok ve “Sevginin nefretten farkı var mı ki?” Sorusunu sormamıza sebep oluyor!

Efendim çok, çok özür dilerim ve eğer haddimi aştıysam ve yanlış bir sürçü lisan ettiysem, lütfen affola..ve herkese kalın sağlıcakla, temennimi sunar ve hoş vakitler dilerim!..Teşekkürler!

Alem-i Sır

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Sevginin nefretten, farkı var mı ki? Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Sevginin nefretten, farkı var mı ki? yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
SEVGİNİN NEFRETTEN, FARKI VAR MI Kİ? yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL