Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
HicabiÇALIŞKAN
HicabiÇALIŞKAN

BAŞARILI OLMANIN SIRLARI

Yorum

BAŞARILI OLMANIN SIRLARI

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1363

Okunma

BAŞARILI OLMANIN SIRLARI



Her insan hayatı boyunca yaptığı işte başarılı olmak ister. Kimileri bunun hayalini kurar kimileri hem hayalini kurup hemde bunun mücadelesini verir. İşte bu yazımda size başarılı olmanın sırlarını vereceğim. Yüce rabbim ilmi isteyene, serveti istediğine vereceğini bizlere bildirmiştir. İlmi isteyenin istediği ilme sahip olması için tek şart çok samimi olarak o ilmi istemesi onun dışında herhangi bir şartı yok. Müslüman olmuş gayri Müslim olmuş fark etmez yeter ki samimi bir şekilde istesin rabbim ona o ilmi verir. Bunun örnekleri de hayli fazladır. Ampulü bulan Edison gibi, Elektronik te bir numara olan Japonlar gibi, son yüzyılın en önemli buluşlarının tamamını ecnebilerin yapması gibi. Bu nasıl olmuştur o insanlar o ilimlere sahip olabilmesi için gerekli tek şart olan davalarında samimi davranmışlardır yüce rabbimde onlara bu ilimleri ve bu icatları vermiştir.

Şimdi gelelim sırlara ;
Başarılı olmak için ,

BİRİNCİ KURAL;Başarılı olmak istenen şey ne ise o konuyu hayal etmek ve onu kendine samimi bir şekilde gaye (hedef) edinmektir.

İKİNCİ KURAL; Bu hedefe ulaşmak için adım adım saatlik,günlük,haftalık,aylık,6 aylık,yıllık 2 yıllık 3 yıllık …..hedefin büyüklüğüne ve gerçekleşme zorluğuna göre 50 yıllık 100 yıllık 150 yıllık planlar yapmak.ve bu planları daima güncellemek ve çok gizli tutmak,sizinle aynı hedefe odaklananlar var ise onları o hedeften uzaklaştırmak için onları oyalayıcı , uyutucu alternatif planlar yapıp onu da rakiplere uygulatmak onları bu planlarla oyalamak.

ÜÇÜNCÜ KURAL: bu planları gerçekleştirmek için canla başla ve en önemlisi inanç derecesinde samimi bir şekilde mücadele etmek.

Bu üç kuralı ister özel hayatımızda ister toplum hayatımızda uyguladığımız zaman başarısız olma şansınız kalmıyor. Başarısız olmak isteseniz de kesinlikle başarısız olamıyorsunuz. Garantili olduğunu gösteren Örnek mi istiyorsunuz işte size örnekler. Hemde Müslüman bile değiller bu 3 kuralı başarı ile uygulayan Amerika ve İsrail sizce isteseler bile başarısız olma ihtimalleri ve şansları varmı?
Yok dediğinizi duyar gibiyim.neden?

Bu 3 altın kuralı 280 yıldır süper bir şekilde uygulayıp bize sadece sahnede bizim görmemizi ve inanmamızı istedikleri şeyleri gösterdiler, sahne arkasını hep gizlemeyi başardılar.Hedeflerinin çoğunu gerçekleştirdiler son aşamasını da uygulamaya koydular ve gerçekleştirmek üzereler.Bizlerinde artık sahne arkasını merak edip irdelememiz gerekiyor dostlar.oyun çok güzel, bizi çok güzel uyutuyorlar adeta hipnoz etmişler... Bu oyunu yazan kim?sahneleyen kim? sesçi,ışıkçı,setçi, kostümcü suflör v.s. v.s…bunlar kim? ve ne yapmak isityorlar? Bunu çok iyi anlamak ve anladığımız doğruları önce ailemizden başlayarak tüm çevremizede anlatmak gerek dostlar. Yoksa Vatan elden gidiyor haberiniz olsun? Hepimiz aynı gemideyiz unutmayın !!!
Bu gecede bunları paylaşmak geldi içimden Sevgi ve saygılarımla… Sağlıcakla kalın.

10.06.2009 Hicabi ÇALIŞKAN

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Başarılı olmanın sırları Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Başarılı olmanın sırları yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
BAŞARILI OLMANIN SIRLARI yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL