Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
Süleyman Özerol
Süleyman Özerol

BALLIKAYA VE ÇEVRESİNDEN DERLENMİŞ PİRZÖĞ ÖYKÜLERİ- KİRASIZ EŞEK

Yorum

BALLIKAYA VE ÇEVRESİNDEN DERLENMİŞ PİRZÖĞ ÖYKÜLERİ- KİRASIZ EŞEK

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1171

Okunma

BALLIKAYA VE ÇEVRESİNDEN DERLENMİŞ PİRZÖĞ ÖYKÜLERİ- KİRASIZ EŞEK

KİRASIZ EŞEK

Pirzöğ’ü kızdırmak için Kangal ağaları şöyle derler:
“Hz. Ali korkağın biriymiş. Bir dereden geçerken falan adamın sırtına binmiş de öyle geçebilmiş.”
Bu söz Pirzöğ’ün kulağına gider, ellerini kaldırarak şöyle der:
“Hay gurban olduğum hay! Kirasız eşeği bulunca nasıl da binmiş!” ()

_______________________________________________________________________
(
) Süleyman ÖZEROL: “Yenilenen Köy Ballıkaya”, Görüş Gazetesi, 9 Eylül 1988, Malatya

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Ballıkaya ve çevresinden derlenmiş pirzöğ öyküleri- kirasız eşek Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Ballıkaya ve çevresinden derlenmiş pirzöğ öyküleri- kirasız eşek yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
BALLIKAYA VE ÇEVRESİNDEN DERLENMİŞ PİRZÖĞ ÖYKÜLERİ- KİRASIZ EŞEK yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL