Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
Ali ÖZKANLI
Ali ÖZKANLI

GÖNÜL DOSYALARINIZ AÇIK MI?

Yorum

GÖNÜL DOSYALARINIZ AÇIK MI?

4

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

986

Okunma

GÖNÜL DOSYALARINIZ AÇIK MI?

Bilgisayarımıza nasıl dosyalar açıyorsak, kalp bilgisayarımıza da sevgi, insanlık, dostluk, yardımseverlik dosyaları açalım. Allah’ı, O’nun yarattıklarını, iyilik yapmayı, insanlara yardım etmeyi, dostluk kurmayı sevin. Gönül kapılarınızı sevgi ve dostluğa açın, eğer bunları yaparsanız kendinizi daha da mutlu hissedecek mutluluğunuz kat ve kat artacaktır.
Gönül ilâhi bir cevher, engin bir ummandır. Başı sonu olmayan, dibine ulaşılmayan, fırtınaların beşiği olup, durulunca huzurlu bir yuva olan bir okyanustur. Gönül sevginin ve dostun evidir. Allah’ın tahtıdır.
Hayat günlük yaşamımıza bir tutam da olsa değişiklik katmaktır. Hayatı doyasıya yaşamak istiyorsak, inandığınız, düşündüğünüz ve arzu ettiğiniz gibi yaşayın. Yüreğinizin sizi götürdüğü yere gidin. Kendinize ve inandıklarınıza güvenin. İnandığınız doğruları kendinize rehber edin. Hayat deney değil, yaşamın kendisidir. İnandığınız gibi yaşarsanız iç huzuru yakalayabilir, mutluluğa ulaşabilirsiniz.
Hayatın içinde sıkıntılar, darlıklar da olacaktır. Bunlarla sabırla mücadele etmek gerekir. Yunus EMRE; “Bunca varlık var iken, gitmez gönül darlığı” diyor. O İnandığı gibi yaşamış, yaşadığını da söylediği için bu sözler günümüze kadar gelmiştir. Yaşanmış güzel sözler petekten süzülen bal gibidir. Tarihin derinliklerinden gelen söz ve davranışlar bize şifa sunar, gönlümüzün sıkıntısını giderir, gıda olur, vücudumuzu ve ruhumuzu mutlu eder.
Gönül darlığı, gönül sıkıntısı çekmeyen var mı? Zengin varlığından, fakir yokluğundan, eşler birbirinden, anne-baba çocuktan, çocuk anne-babadan şikâyetçi. Öğretmen öğrencisinden, öğrenci öğretmeninden memnun değil. Bu sıkıntıları giderecek çare başka yerde değil kendi içimizdedir. İçimizdeki inanç ve güven bizi sıkıntılardan kurtaracaktır. İnsan kendini tanırsa birçok problemleri halleder.
Dost denilince akla sevgi gelir. Dostluğun özelliği vefa, vefanın kaynağı da sevgidir. Gönül dostları arasında görünmeyen sevgi bağları, manevi kablolar vardır. Bu kablolar kolay kolay kopmaz. Gerçek dostluk; “İki ayrı bedende yaşayan tek ruh” olarak tarif edilmiştir. Gerçek sevgi sevilen uğruna her türlü fedakârlığa katlanmak değil midir? Sevgisiz yürekler benliğin dolambaçlı yollarından kurtulamaz, kimseyi sevemez, sevgiyi sezemez, varlığın sinesindeki muhabbetten habersiz olarak yok olup giderler. Sevgi, sevilene karşılık beklenmeden sunulan eşsiz bir armağandır. Dostluklar durgun suya atılan taşın haleler oluşturarak genişlemesi gibi büyür ve tüm güzel gönülleri kaplar.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Gönül dosyalarınız açık mı? Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Gönül dosyalarınız açık mı? yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
GÖNÜL DOSYALARINIZ AÇIK MI? yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
yaralı kardelen
yaralı kardelen, @yaralikardelen
2.7.2008 17:32:46
ALLAH RAZI OLSUN İMAN DOLU YÜREĞİNİZDEN,
ŞU SIKINTILI ANIMDA BİR SEVGİ REÇETESİ VE HAYAT REÇETESİ SUNDUNUZ...OKUDUM VE DERSİMİ ALDIM...BENİM BU SAYFAYA GELMEME SEBEP OLAN RABBİME ŞÜKÜRLER OLSUN VE YİNE ŞÜKROLSUNKİ SİZİN GİBİ ÇOK DEĞERLİ BİR İNSANI TANIDIM...SELAM SAYGI VE HÜRMETLER
s.yuruk
s.yuruk, @s-yuruk
15.12.2007 20:25:36
Tebrikler değerli hocam.

Kendimi aradım; okuduklarım içinde buluverdim inanın.
Şiirlerimin bir çoğuna konu yaptığım "nüve" bu yazınızın özünde di.

Başarılarınızın ve esenliğinizin devamını diliyorum.
Saygımla sevgimle ve dualarımla yüklü selamlar... Sultan Yürük
Zümrüt Kul Hasani
Zümrüt Kul Hasani, @hasanbelek
12.8.2007 15:36:42
10 puan verdi
Bir sırra ermişin sözü.Ben'i bensiz bil,sen,sensiz gel.Seyranımız dost olsun.Dostu bulanın benliği kalmaz.
Kutlarım ve sevgilerimi sunarım...
clandras
clandras, @clandras
12.8.2007 15:00:12
10 puan verdi
çok güzel olmuş hocam dert görmeyin...SEVGİ SEVİLENE KARŞILIK BEKLENMEDEN SUNULAN EŞSİZ BİR ARMAĞANDIR...AŞKLA KALIN...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL