Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
hayrettin şahin(haysah)
hayrettin şahin(haysah)
VİP ÜYE

Hicret

Yorum

Hicret

3

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

2630

Okunma

 Hicret

Hicret



Bir kaçıştan bir buluşun bir devletin doğuş öyküsüdür. Zulme uğrayan inanan bir avuç dindarın devlet oluş öyküsüdür hicret. Hz peygamberin (sav) peygamberliğinin yayılış öyküsüdür hicret, bizim inancımızın bize geliş öyküsüdür.

Hz peygamberin putperest arab kabilelerinden medeniyetin temel taşının atıldığı Medine şehrine yöneliş öyküsüdür. Miladi 622 senesi yapılan dinsel bir uzun yürüyüşün adıdır hicret.

Zulümlerden bunalan ‘’Müslüman ilklerin’’ medeniyete adım attıkları yürüyüşün adıdır hicret. Tamda bunalmanın cellat a emir verildiği ölüm fermanlarının okunduğu zamandır hicret.

Hicrette zulümden kaçışın insanlığa kurtuluş olduğu bir hediyedir. O gün dostların kenetlendiği, safların netleştiği gündür. İmanla küfrün ayrılığının başladığı gündür.

Hicret İslam’a ilk inanan Sahabiler in Mekke den vatanlarını terk edip gurbet ele çıktıkları olayın adıdır. O gün kimisi anasını kimisi babasını kimisi evladını kimisi sevgilisini Allah için terk etti. İşte böyle bir kurtuluş yolunun yolcularının kutlu yürüyüşüdür hicret.

Tamda bu günlerde yılbaşının kutlandığı anane ve örfümüze ters adetlerin beyinlere yerleştiği şu günlerde yeniden yepyeni bir fikri hicretlere yelken açmak umuduyla Mekke’nin terkinden sonra yeniden iman merkezi haline getiriliş yıl dönümünde hicret edenleri yad edelim düşüncesiyle sizlerle paylaşıyorum.31 aralık Mekke nin fethediliş günü

Mekke’nin fetih yıldönümü kutlu olsun hepinize ve hepimize.

31-12-2009
Hayrettin

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Hicret Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Hicret yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Hicret yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Yeganem
Yeganem, @yeganem
21.1.2010 20:56:10
Allah razı olsun kısa öz ama konusu çok güzel di yazınızın..Allah yazandan okuyanlardan razı olsun inşallah..Allaha emanet olunuz selam ve dua ile..
ASENATUBA
ASENATUBA, @asenatuba
31.12.2009 21:42:01
10 puan verdi
Mekke’nin fetih yıldönümü kutlu olsun hepimize.
Allah razı olsun.paylaşım için çok teşekkür ediyor saygı ve selamlarımı sunuyorum........
Selma Özeşer
Selma Özeşer, @selmaozeser
31.12.2009 21:11:50
10 puan verdi



Güzel yazı kaleme alınmış şair tarafından hatırlatma yerindeydi.

Allaha emanetsiniz.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL