Çirkin ve zarafetten yoksun bazı kadınlar, gerektiği gibi övmesini bildiklerinden, ömür boyunca sevilmişlerdir. andre mauroıs
Mehmet Durak
Mehmet Durak

BİZ ARKADAŞLAR ARASINDA - 1

Yorum

BİZ ARKADAŞLAR ARASINDA - 1

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1492

Okunma

BİZ ARKADAŞLAR ARASINDA - 1

BİZ ARKADAŞLAR ARASINDA - 1

Gökyüzü yüreğimiz gibi zift karası, yüreğimiz geceye inat yıldız besliyor. Yıldız ki; yolumuzu cürmü kadar aydınlatır.
Bir çay bahçesindeyim. Fazla ışıklandırması yok, masaların düzenine pek önem gösterilmemişse bile inceden çalan, kulağımdan girip efkarımın en hassas noktasını okşayan şarkılar unutturuyor dikkat ettirmiyor pek de önemli olmayan böyle teferruatları.
Oturduğum masanın hemen üstünde ışıldaklar, masada çayım, serin serin esen rüzgar.. yeter bana bunlar. Masamın etrafınfaki diğer teferruatlardan banane.
Güya arkadaşlarla buluşacaktık. Arkadaşları evden alacaktım. Alize Çay Bahçesinde çay içecektik. Nedim; bize nispeten daha uzun arkadaşım yine her zamanki gibi kendi bayat esprilerini yapacak biz maksat laf olsun torba dolsun diye onaylayacak ve gülecektik. Ama sıcak esprilerde etmiyor değil tabi. Ve ben itiraf ederim ki; ben Nedim’i biraz da bundan dolayı seviyorum. Hamdullah ve Fuat yine çıngıraklı kahkahalarını atacaklardı. Nedim’in ya sıcak yada bayatlaşmış esprilerine tabi. Ha, bide aralarında konuşur kahkaha atarlar; biraz garip gelebilir ilk bakışta ama ne için güldüklerini de bilmezler ya. Biz arkadaşlar alıştık buna, eksik kalmayalım diye biz de bu hallerine güleriz.
Çayımın dumanı üstünde. Biliyorum gelmeyecekler. Burda yani Alizede olduğunu bilmiyorlar. Çayımın dumanı tükenecek ve içmeden soğuyacak. Biliyorum yine gelmeyecekler. Ne yalan söyleyeyim; biraz iyi oldu görüşememiz: Allah’ın takdiri pek iyidir bizim kör arzularımızdan. Bu kaderin cilveleri ilk seferde bize kötü görünse bile. Nedim’in koyu bir o kadar da esprili sohpetine iştirak etmek zorunda kalacaktım. Belki de Hamdullah’la; bana göre abus subuk O’na göre bir siyaset yada fikir meydanında bir devlet meselesi tartışması havasını taşıyan bir laf dalaşına girecektik. Fuat gerekirse konuşacak, söyleyecek bir şey bulamadığında yüzünü buruşturup tarafını hal diliyle belli edecekti. Bu eserimin girişini yazmam için iyi oldu gelmemeleri.

(“ARKADAŞLAR ARASINDA” İSİMLİ ESERİMDEN.)

MEHMET DURAK

2009/ DİYARBAKIR

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Biz arkadaşlar arasında - 1 Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Biz arkadaşlar arasında - 1 yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
BİZ ARKADAŞLAR ARASINDA - 1 yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL