Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
Nebiya
Nebiya

Belki de! yada keşke! ne dersen de yazdım işte..

Yorum

Belki de! yada keşke! ne dersen de yazdım işte..

3

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

872

Okunma

Belki de! yada keşke! ne dersen de yazdım işte..

Belki de! yada keşke! ne dersen de yazdım işte..





Belki de yazmamaliyim sana,
Cümlelerim israfa sebep.
Belki de sevmemeliyim seni,
Duygularim hüsrana sepet.









Yanlış insanı sevmenin ne demek olduğunu idrak etti de kalbim. Uslanır mı dersin? hiç sanmam..
’keşke’li cümleler yakışmaz dilime, yoksa ne çok da arzuluyor dilim: ’keşke hiç sevmeseydim’ demeyi. Arabesk şarkılarda kaybetmeyi sulanmış benliğini, sesindeki acıyı dindirene dek ağıtlar yakmayı. Ayaklarını yere aşka inat vurarak dans etmeyi, deliler gibi boş sokaklarda koşturup, düşünce aldırmadan bağıra çağıra ağlamayı. Elimi tutup çekmeni beni acıdan, ne çok isterdi Kalbim. Seni, ne çok, severdi!
’Keşke!
Sende,
Zerre miktarınca sevsen beni.’ d(iy)emiyorum. ’keşke’li cümleler yakışmazdı kalbime. Kandırdım kendimi böyle.
’keşke’ler onları kullanmayışıma kızınca, çekip gidiyorlar( hakkı verilmiş bir terk edişle). Yine yalnızlık merdivenine tırmanıyoruz, duygularım ve ben.
Biraz da saçmalıyoruz, merdivene yazılar karalıyoruz, muzipce gülümsüyoruz, mutluluktan değil! yalnızlıktan . Ağlıyoruz, sonunu göremediğimiz merdivene, yalnızlığın uçurumu yok. Sonuna varmak, sesine karşılık bulmak için koşuyor duygularım. Ayağı kayıyor, elinden yakalıyorum son anda kendime çekip, soluklanıyor hızlıca son kalan hava taneciğini kapmaya çalışırcasına. İnciniyor duygularım..

Belki de yazmamalıyım sana,
Okumazsın korkusuyla.
Belki de görmemeliyim seni,
Unutmak umuduyla.


Nebiye ARI

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Belki de! yada keşke! ne dersen de yazdım işte.. Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Belki de! yada keşke! ne dersen de yazdım işte.. yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Belki de! yada keşke! ne dersen de yazdım işte.. yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Nebiya
Nebiya, @nebiya
20.10.2009 09:19:56
tesekkurler
parlayan
parlayan, @parlayan
19.10.2009 22:19:55
çok etkileyici,büyülü bir yazı

çok güzel dökmüşsünüz ifadelere

tebrikler,sevgiler,saygılar..
eskişair_55
eskişair_55, @eskisair-55
19.10.2009 19:32:31
Belki de yazmamaliyim sana,
Cümlelerim israfa sebep.
Belki de sevmemeliyim seni,
Duygularim hüsrana sepet.


"keşke" şeytandandır sevgili nebiye..bugün yaşanmış olan ne varsa yaşanması gerektiği içindir öyle değil mi?çk güzeldi yazın..kalemine sağlık...tebrkler
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
19.10.2009 17:09:21
Beğeni:
0
Okunma:
872
Yorum:
3
BEĞENENLER
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL