Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
fa
fatmahasbioglu

Hayat Takvim Yaprağıdır(Altıncı Bölüm)

Yorum

Hayat Takvim Yaprağıdır(Altıncı Bölüm)

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

967

Okunma

Hayat Takvim Yaprağıdır(Altıncı Bölüm)

GÜNEŞİ PENCEREME ÇİZDİM’’Gerçek mutluluk, gecenin karanlığında güneşi pencerene çizebilmektir’’Söyleyen güzel söylemiş ama nedir ki gerçek mutluluk. Varmı ki?Bazen uzun uzun düşünürüm ve gerçekten mutlu olduğum zamanları saymaya çalışırım ve bir çıkmaza gelirim.
Gecenin zifiri karanlığı gibi bir karanlıkta bulurum kendimi ve o beş yılı hafızamdan silmeye çalışırım; sonra da ben bunları yaşadım derim ve o zifiri karanlığın tam ortasına kocaman bir güneş çizerim. Birden ortalık aydınlanır. İçim huzur dolar, sanki içimde binlerce renkte ve kokuda çiçek açar. İşte mutluluk bu derim.
Şimdi artık gerçek mutluluğun ne olduğunu öğrendim; aldığım her nefes, gözlerimi kırptığım her dakika, ağzımdaki tatlının tadı, tuzun tadı,suyun tadı. İşte gerçek mutluluklar bunlardır.
Hastanede yattığım ve operasyonumdan sonra yavaş yavaş yemeğe başlamıştım. Karşımdaki yatakta yatan bir teyze vardı. O hiçbir şey yiyemez ve içemezdi. Vücuduna bir katadral yerleştirilmiş oradan serum ve serum içine verilen vitaminlerle beslenirdi.Tam beş yıldır; suyun, tuzun, tatlının tadını unutmuştu. Yaşadığı şanssız olaylar onu bu noktaya getirmişti.
Şu an ben gerçek mutluluk için; gecenin karanlığında güneşi pencereme çizmiş, yönümü bulmuştum ya o?
Dilerim ki sizler gecenin karanlığında kalmaz, mutlu olmak için pencerenize güneş çizmezsiniz. İstediğiniz her neyse gerçekleşsin ve sizde gerçek mutluluğu yaşayın.
Gerçek mutluluk; sağlıklı bir nefes alış, gerçek bir gülüş, gerçek bir bakış, seven bir yürek ve sevda sözcüklerinde saklıdır. Bir haznedir; çıkaranın hakkıdır.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Hayat takvim yaprağıdır(altıncı bölüm) Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Hayat takvim yaprağıdır(altıncı bölüm) yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Hayat Takvim Yaprağıdır(Altıncı Bölüm) yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
inci7469
inci7469, @inci7469
17.10.2009 16:22:46
FATMA HANIMCIĞIM,
Sizi yürekten kutluyoum.siz hayatı çok iyi çözmüşsünüz.mutlulğun sırrını bulmuşsunuz.sizin güneşinizin ve çiçeklerinizin hayranı oldum.yüreğinizin güzelliklerini bizlerle paylaştığınız için nice yazılarınızda buluşmak üzere.sevgilerimle saygılar.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL