Gün geldi ağladığım günlere ağladım. hz. ebubekir
leylünehar
leylünehar

Şimdi bir şehrin içindeyiz…

Yorum

Şimdi bir şehrin içindeyiz…

2

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1030

Okunma

Şimdi bir şehrin içindeyiz…

Şimdi bir şehrin içindeyiz…


Soğuk bir bahar;

İçimde turkuaz alacalı bir sevda ile sana sığınmaktayım. Kendimi sana saldığımdan beridir, seni yaşamanın ağırlığını okşuyorum göğüslerimde. Bir mavi baharda düşmüştün içime, kara bir yaz ayazından süzülerek çıktın içimden; - gözyaşlarıma tutunarak.-

Hangi bahar da hangi çiçekler filiz verir bilmem.

Hangi şehir, diğer bir şehrin güzelliğinden etkilenir onu da bilmem.

Bilinmeyenler, bilinenlerden öylesine fazla ki, düşünmenin artçı sarsıntılarından büyük depremlere yer kalmıyor yüreğimin kırık fay noktalarında. Zehir zemberek bir damıtılmış sevdanın kaçamaklığından kaçarak senden uzaklaşıyorum.

Oysa!

Daha dün gibisin…

Bir mevsimden arta kalan fosile yanık bir seslenişle anarken ismini, cisminden sevişken notalar çınlıyor. Beklediklerimin su yüzeyine çıkmış meteor kalıntılarından, yağlanmış kalıp bakışlarından uzaklaştığımda anladım. Resmine bağlanmadan sevdim ben senin gözlerini. Terminalin kararlı karartısında sessizce kaybolup gittiğinde, içimde seninle birlikte bir şeyler bu şehre sırtını döndü. Saçlarının dokunamadığım kıvrımlarındaki acımtırak iniltileri, karışırken terminalin karartısına ben dayanılmaz bir sen duygusuyla teslim oluyorum vedana.

Şimdi bir şehrin içindeyiz…

İçine atılanların şehrinde buluşurken seninle, dışımızda arta kalanların yetersizliğine kurban verdik içimizi.

Evsizdik...

Bacasında dumanı tütmeyen bir mutsuzluğun perde arkasını anlatmaya çalışıyorum. Boş odalarda şimdi anılar cirit atıyor. Hangi duvarın köşesinden seyrettiyse gözlerim seni, o köşelerde izmarit izleri sana dolanmakta. Çokluğunun ardından içime dolan yokluğunun tadı, bir yüzüğün içinde saklı duran zehirde saklı. Bir gün sonra diye başlayan mektupların ardından, senden sonraya dönmeye beceremediğim mektuplara karıştı. Kırgın bir Pazar yerinden, çocukluk düşlerimin sessiz filmlerinde saklamaya çalıştığımdan beri kendimi, hiç kimseye bu denli teslim olmadım. Ve hiçbir zaman bu denli gurur duymadım teslimiyetimden. Şimdi bir odada evleneceğin günü bekliyorum. V e ardından ağarmış saçlarınla kapımı çalıp ben geldim deyişini.

Selçuk ERKİ

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Şimdi bir şehrin içindeyiz… Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Şimdi bir şehrin içindeyiz… yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Şimdi bir şehrin içindeyiz… yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
emre_onbey
emre_onbey, @emre-onbey
24.9.2009 11:55:20
10 puan verdi
Şimdi bir odada evleneceğin günü bekliyorum. V e ardından ağarmış saçlarınla kapımı çalıp ben geldim deyişini.

beklemenin sonsuzluğunu anlatır gibi... tam puan!

çok özel bir sayfa... çok!

tebessümle...
Hatice Dökmen
Hatice Dökmen, @haticedokmen
24.9.2009 10:34:10
Müthiş bir kompozisyon.....
kaliteli bir kalemden çıkmış...
Paylaşımı çok,çok beğendim.
Selamlar.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL