Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
Ju
Juan

Aşk&Sevgi

Yorum

Aşk&Sevgi

3

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

588

Okunma

Aşk&Sevgi

Sevgi nedir?
Cidden, nedir?
Sevgiyi aşktan ayıran nedir?
Sevgi aşka, aşk da sevgiye dönüşür mü?

Sevgi alışkanlıktır.
Aşk ise, her zaman, herkesin, sonunda bırakmak zorunda kalacağı bir çeşit esrardır, eroindir.
Aşk uçurur insanı; ama sonra yere öyle bir bırakır ki, düşüşünüz taa göklerden duyulur.

Sevgi sakınmaktır. Aşk ise her türlü macerayı, tehlikeyi ve riski göze almaktır; hatta olaylara ‘’göze almak’’ değil, ‘’keyif almak’’ olarak bakmaktır.


Sevgi tek kişiliktir. Aşkın ise kelle sayısı limiti yoktur. En yaygını 2 kişilik, en umutsuz olanı tek kişilik, kalp kıranı ise 3 kişiliktir. Aşk lise sıralarındaki matematik dersinde, limit konusuna kafası basmayanların işidir.

Sevgi yaşlı, sevimli, huysuz olmayan, görmüş geçirmiş, anlayışlı, alçakgönüllü bir dede veya ninedir. Aşk ise çocuktur ve cinsiyeti belli değildir.

Sevgi aşka dönüşemez, dönüşmeyi de istemez zaten.
Aşk ise sevgiye dönüşebilir. Hem aşk hem de sevginin ayni anda yaşanması, var olan ama kısa süren bir süreçtir.

Sevgi fısıldamak
Aşk haykırmaktır...

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Aşk&sevgi Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Aşk&sevgi yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Aşk&Sevgi yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
nerimanK
nerimanK, @nerimank
15.9.2009 04:18:21
Sevgi fısıldamak
Aşk haykırmaktır...

Başka söze hacet var mı?..
İki satırlık koskocaman bir hayat...

Kutlarım güzeldi
saygılar
bezm-i cihan
bezm-i cihan, @bezm-icihan
15.9.2009 03:26:37
7 puan verdi
güzel bir iç/sel yazıydı ama keşke o -kelle- kelimesi olmasaydı bu duru yazınızda...

hayatigundogdu
hayatigundogdu, @hayatigundogdu
15.9.2009 01:08:58
Çok güzel bir yazı olmuş sevgili Juan.Aşk ve sevgiyi tam benim mantığımdaki gibi konuşturmuş ve yazıya dönüştürmüşsün.Ciddiden çok iyi...
Yüreğine sağlık saygılarımla...
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
15.9.2009 00:21:40
Beğeni:
0
Okunma:
588
Yorum:
3
BEĞENENLER
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL