Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
Turgut GÜLER UZDU
Turgut GÜLER UZDU

Özür Diliyorum

Yorum

Özür Diliyorum

5

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

859

Okunma

Özür Diliyorum

Orta Asya’nın steplerinde, yaylalarında mutlu bir şekilde yaşarken, iklim değişikliği sonucu mecburen ve zaman zaman dünyanın çeşitli bölgelerine göç ettiğim için suçluyum. Özür diliyorum.
Tek Tanrılı Gök Tanrı dinine inanmamdan dolayı İslamı kabul ettiğim, Hıristiyanlığı reddettiğim için suçluyum. Özür diliyorum.
Eziyet ve zulmün kol gezdiği Anadolu’ya geldiğim, buradaki insanlara ayrım yapmadan hizmet verdiğim gibi, gidip yerleştiğim bölgelere, fedakârlığı, insanlığı ve insanca yaşamayı, mertliği, medeniyeti götürdüğüm ve öğrettiğim için suçluyum. Özür diliyorum.
Yıkanmasını bilmeyenlere yıkanmayı, sabun kullanmayı, peştamalla gezenlere pantolon giymeyi öğrettiğim için suçluyum. Özür diliyorum.
Bekâret kemeri takılıp çoğu kadınlar yakılırken cadı diye, yanı başımda oturttuğum, önemli kararlarda kadınlara danıştığım ve bunu dünyaya öğrettiğim için suçluyum. Özür diliyorum.
Matematikten astronomiye, tıptan coğrafyaya kadar her konuda dünya medeniyetini geliştirdiğim, Pastör’den yüzlerce yıl önce “Hastalıklar, insandan insana küçük tohumlar vasıtasıyla yayılır.” diyerek mikrobu tarif ettiğim için suçluyum. Özür diliyorum.
Bir çağı yıkıp başka bir çağ başlattığım için, korumam altındaki insanlara yapılan saldırıları engellemek için yirmi iki milyon kilometre karelik bir alana, Anadolu topraklarını sağarak hizmet götürdüğüm, taşıyamayacağım bir yükü yüz yıllar boyu taşıdığım ve buralara hâkim olduğum için suçluyum. Özür diliyorum.
Tarihim boyunca savaş esirlerine insanca davrandığım için suçluyum. Özür diliyorum.
Yorulduğum bir anda” Fırsat budur” diyerek başlatılan bütün dünya devletlerinin saldırısına karşı koyup, Anadolu’yu savunduğum için, İstiklal Savaşını kazandığım için suçluyum. Özür diliyorum.
Haçlı seferlerine karşı koyarak Arap dünyasını yok olmaktan kurtardığım, Arapların İngilizlerle birleşerek ihanet etmelerinden rahatsızlık duyduğum, tarihim boyunca iyilik yapıp bağrıma bastıklarımdan darbe yediğim için suçluyum. Özür diliyorum.
1829 da Mora yarım adasında yirmi bin Türkün öldürülmesi ile başlayan katliamlara, soykırımlara benzer davranışlarım olmadığı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da Ermenilerin katliamlar yapmış olmasına rağmen, soykırım yaptın iddiasını anlayamadığım, doğrusunu anlatamadığım için suçluyum. Özür diliyorum.
“Türklerin kanı kirlidir.” diyen birinin ardından topyekûn olarak “ Hepimiz Ermeniyiz.” diyemediğim için suçluyum. Özür diliyorum.
Ruanda’da on milyon Ruandalıyı öldüren Belçikalılar, Afrika’da üç yüz bin insanı öldüren İtalyanlar, bir buçuk milyon Cezayirliyi katleden Fransızlar, yirmi bir milyon insanı kurşuna dizen Almanlar, iki yüz elli bin Almanın ölümüne sebep olan Danimarkalılar, otuz bin insanını öldüren İspanyalılar, yedi yüz küsur bin Aborjini katleden İngilizler, 1917-1920 li yıllarda yedi yüz bine yakın Müslüman Türk’ü öldüren, Türkmenistan’da katliamlar yapan Ruslar, katlettiği sayısı bilinmeyen Kızılderililer dışında, nükleer silah kullanarak Japonyada yüz binleri öldüren ve bir o kadarını da sakat bırakan, aynı zamanda sadece Irak işgali sebebiyle altı yüz elli bin insanın ölümüne sebep olan Amerikalılar gibi medeni olamadığım için suçluyum. Özür diliyorum.
1920’li yıllarda başlayıp günümüze kadar gelen Irak Türk katliamlarında, Kıbrıs’ta, Bosna-Hersek’te, Çeçenistan’da, İran Azerbaycan’ında, Hocali’de, Doğu Türkistan’da ve sayamadığım yüzlerce yerde Türk ve Müslüman olarak yeterince katledilemediğim için suçluyum. Özür diliyorum.
Medeni ve dost devletlerin dostça gayretlerine rağmen, hâlâ Anadolu toprağını bölüp parçalayamadığım, Türk ve Müslüman kimliğimden gurur duyduğum, bu kimlikten vazgeçip AB’ne bölünmüş ve Hıristiyan bir Avrupalı olarak giremediğim için suçluyum. Özür diliyorum.
Dünya Türk siyasi ve ekonomi birliğini kurmak düşüncesinde olduğum, Anadolu topraklarını içinde onlarca kepçe dolaşan bir kazana benzettiğim, fırsat bulup da gözümü yarınlara çeviremediği için suçluyum. Özür diliyorum.
Dünyanın herhangi bir yerinde Türk ve Müslüman birinin acısıyla sadece yüreğim yandığı, başka bir şey yapamadığım için suçluyum. Özür diliyorum.
Adı medeni olan milletlere insanlığı yeterince öğretemediğim için suçluyum. Özür diliyorum.
Turgut UZDU

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Özür diliyorum Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Özür diliyorum yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Özür Diliyorum yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
-IspartaGülü-
-IspartaGülü-, @-ispartagulu-
30.1.2011 18:13:44
selam....hocam...evet suçlusunuz amaaaaa...özrünüz kabul oldu....merak etmeyin ..tebrik le rkeşke her insan böyle suç işlese gökten mermi yerine gül yagar.gül

-IspartaGülü- tarafından 1/30/2011 6:14:39 PM zamanında düzenlenmiştir.
UÇUK
UÇUK, @ucuk
12.7.2009 16:36:24
10 puan verdi
diyecek söz bulamaadım...
bu kadar mı doğru anlatılır tarih...
saygılarımı sunuyorum...
Onur BİLGE
Onur BİLGE, @onurbilge
12.7.2009 02:54:28
10 puan verdi
Kork Allah'tan! Kork, Allah'tan korkmayandan!..

Allah cezalarını versin!..

Onur BİLGE tarafından 7/12/2009 2:55:24 AM zamanında düzenlenmiştir.
EylülGökdemir
EylülGökdemir, @eylulgokdemir
12.7.2009 02:48:26
10 puan verdi
ALAMADIM HINCIMI GERİ GELDİM AHA DA... MARALIN ASİSİ ADAMIN BAŞINA BELA OLUR DERLER YA, İŞTE O CİNSTEN...
EylülGökdemir
EylülGökdemir, @eylulgokdemir
12.7.2009 02:46:39
10 puan verdi
SEN ÖZÜR DİLEMEYE DEVAM ET AĞAM... BEN BİRAZDAN İSYAN BAYRAĞI KALDIRIP, SİGANFU'DA DEVLET KURMAYA GİDECEĞİM. OLMADI ALACAĞIM KIRK ÇERİSİYLE KÜR-ŞAD'I, BASACAĞIM YASAK ŞEHRİN SON İMPARATORUNU, YERLE BİR EDECEĞİM O YECÜC MECÜC MİSALİ UYGUR KANI İÇEN ÇİN DÜNYASINI. ŞEREFSİZLERRRRR!!! BİZ ÖLMEDİK, HALA YAŞIYORUZ. HEM DE DİMDİK AYAKTAYIZ.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL