Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
PARYA
PARYA

HAYATI ANLAMAK

Yorum

HAYATI ANLAMAK

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

662

Okunma

HAYATI ANLAMAK

HAYATI ANLAMAK

18/4/2009 ·





Hepimiz her gün bindiğimiz hayat dalından parçalar koparıyoruz.Bunun bazen farkında oluyor; çoğu zaman farkındasız yaşıyoruz.Farkında olarak yaşadığımız anlar hayatımızı hayatı daha değeli kılıyor.

Sahip olduğumuz her şeyin ne kadar değerli ve bizim için ne kadar anlamlı olduğunu ancak ve ancak hayatın bir gün biteceğini mutlak bir şekilde kabul ettiğimizde anlarız.Yaşarken uğraşlarımız arasında ne yazık ki kendimizi telaş koridorlarında kaybediyoruz.Bazen para peşinde bir ömür ; bazen de bir kadın uğruna ne yüce değerler kaybediyoruz.İnsanız, hatalara düşeceğiz.Yanılıp yanlış insanlarla yanlış zamanlar yaşayacağız.Ama yaptığımız yanlışların, yanlış olduğunun farkında olmalıyız.Zaten bir insanın başına gelebilecek en feci şey; yanlışlarının savunucusu olması, artık onları doğru olarak görmesidir.İşte burası geri dönüşü olmayan bir yola giriş kapısıdır.İnsanın bundan sonra kendini toparlayabilmesi çok zordur.Burada hayat ,anlamsız bir şekilde akmaya başlayacak ve ardında hoş seda bırakmama denizine doğru yol alacaktır.

Ardında hoş seda bırakmak hayatı anlamakla olur.Peki hayatı anlamak dediğimiz şey nedir?Hayatı anlamak islamın ilk emrinin neden oku olduğunu anlamktır.Evet ilk emir okudur.Oku ey ademoğlu !Şu muazzam kainatı , içindekileri, uzayı,hayvanlar alemini oku!Neden her şeyde eşsiz bir denge var ve müthiş bir ahenkle işliyor her şey.Peki bunların içinde en yeteneklisi en yücesi olan insan ne arıyor burada.Bir amacı var mı?Bütün bunları Kuran-ı Kerim’de ‘’ne kadar da az düşünüyorsunuz’’ ifadelerinin sıkça geçtiğini bilerek oku!

Evet, eğer bu şekilde hayatı anlamaya çalışırsak gerçekten daha anlamlı ve mutlu bir hayat yaşarız.Dünyayı, evreni, en başta kendimizi anlamaya çalışalım dostlar.Kafamızı yoralım, tefekkür denizinde bol bol sörf edelim.Bakın görün o halde hayat daha bambaşka ve daha hoş olacak.


Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Hayatı anlamak Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Hayatı anlamak yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
HAYATI ANLAMAK yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
vuslat05
vuslat05, @vuslat05
10.10.2009 17:02:35
Zaten önemli olan bakmak değil görmektir...Herşeyde Yaradanı görmek....Ve sevmek yaratılmışı Yaradandan ötürü...Güzel bir bakıştı hayata, tebrikler....ESRA
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
8.5.2009 08:25:47
Beğeni:
0
Okunma:
662
Yorum:
1
BEĞENENLER
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL