Gönlünün arzusuna göre iş yapma ki, sırtına pişmanlık yükü yüklenmeyesin. ferideddin attar
SABRİYE NİŞANCI
SABRİYE NİŞANCI

Bir Kadın İsterse

Yorum

Bir Kadın İsterse

4

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1030

Okunma

Bir Kadın İsterse

Bir kadın; İstediği zaman, istediği her şeyi yapabilecek kuvvete ve zekâya sahiptir. İstediklerini gerçekleştirirken karşısına çıkan bütün engelleri kıvrak zekâsıyla, güzel bir gülümsemeyle veya gerektiğinde cadılığıyla saf dışı bırakmasını bilir.

Bir kadın; Seviyorsa eğer korkmadan sahip çıkar sevgisine. Tüm zorluklara katlanır, göğüs gerer, karşındaki insan değer biliyorsa eğer, sevdiği için, sevdiğini mutlu etmek için yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Yeter ki sevdiği insan kadınının değerini bilsin. Bir kadın mutlu olduğunda, karşısındakini mutlu etmesini çok iyi bilir.

Bir kadın; İstiyorsa eğer alır. Sahip olmak istiyorsa sahip olur. Bir kadının ne olursa olsun, elde etmesi ne kadar zor olursa olsun kafasına takmışsa eğer sahip olamayacağı hiçbir şey yoktur. Uğraşır, didinir, planlar yapar, günlerce planları hakkında kafa yorar, çıkan tüm engelleri geçer ve istediğine sahip olur.

Bir kadın; Ne kadar zor bir durumda da olsa istiyorsa eğer içinde bulunduğu zor durumdan silkinip çıkmasını, ayağa kalkmasını bilir. Bilir ki her şey kendisinde bitiyor. Yapacağı tüm kötülükleri kendisine, tüm iyilikleri yine kendisine yapacağını bilir. İçinde bulunduğu zor durumdan kendisini kurtarır, ayağa kalkar ve tekrar düşmemek için, tekrar aynı zor günleri yaşamamak için sımsıkı tutunur hayata.

Bir kadın; İstiyorsa eğer cehenneme dönmüş, darmadağın olmuş bir yuvayı toplar yeniden yuva yapabilir. Yeter ki istesin, yeter ki bunu yapmanın karşılında emeklerinin ve sevgisinin karşılığını alabileceğini bilsin. Fakat mutsuzsa bu yuvada kurtarmak istemiyorsa da bitirir dönüp arkasına bile bakmaz. Hiç kimse onu geri döndürmeyi başaramaz. Arkasını döner gider ve kendine yepyeni bir hayat kurar.

Bir kadın; İstiyorsa eğer iş dünyasında da kendini kanıtlamayı başarır. Bir erkekten daha çok çalışır ve bir erkekten daha faydalı projeler üretir. İstiyorsa eğer bir kadın asla yapamaz denilen işlerin bile altından kalkmayı başarır.

Bir kadın; İsterse o eğer o muhteşem zekâsının üstüne aptal bir kız çocuğu saklamayı başarır. Eğer isteklerini elde etmek için aptalı oynamak gerektiğini biliyorsa. Öylesine aptal taklidi yapar ki karşındaki insan onu hemen kandıracağını zanneder ve aslında hiç kandırmadığını fark ettiğinde ise kadının zekası karşısında yenikliğini bir kez daha kabul eder.

Bir kadın; İstemiyorsa eğer, istemediği sürece istemediği hiçbir şeyi yaptıramazsınız. Mecburen yapmak zorunda kaldıklarında ise kadın eli değmiş olmasının o güzelliğini, o büyüsünü bulamazsınız. Kadın bir şeyi isteyerek yaptığında, o işe gönül gözüyle bakarak yaptığında mükemmel olur.

Bir kadın; Kızmışsa eğer, tehlikeli olur, yangını kendisini yaktığı gibi çevresindeki her şeyi tutuşturur. Bir kadın; Üzülmüşse eğer, akmışsa gözyaşları, kırılmışsa kalbi, mutlaka ama mutlaka bunun intikamını alır bir şekilde gerek kendisini üzen insanlardan, gerekse hayattan.
Bir kadın kendine yaptığı bütün kötülükleri de kendine yapar, kendine yaptığı bütün iyilikleri de. Her kadında bütün bunları yapacak güç, potansiyel ve zekâ vardır. Ben istisnasız bunun tüm kadınlarda olduğunu düşünüyorum. Dünya var olduğundan beri kadın kendine yapılan ezici muamelenin farkında ve dünyada ki gözün görebildiği her şeyin ama her şeyin kadının eseri olduğunun bilincindeler.
Bir kadın; Aslında her şeydir. Kadınlar şimdi burada yazamadığım, daha milyarlarca işi yapabilirler. Bir kadının hayal etmesi, istemesi ve bir gün hayallerini gerçekleştirmesi için önlerine çıkan tek engel yine kendileridir. Kendilerinin vicdani muhasebeleridir.

Çünkü dünyadaki gözün görebildiği her şey kadınların eseridir.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Bir kadın isterse Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Bir kadın isterse yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Bir Kadın İsterse yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Salih Keteci
Salih Keteci, @salihketeci
29.4.2009 13:48:52
Bir Erkek isterse eğer : Bir kadını çook sever.
mikailcaglar
mikailcaglar, @mikailcaglar
29.4.2009 13:12:46
Etkili bir yazıydı.Şimdi kadınlara karşı daha dikkatli olmayı öğrendim...Hoşça kal.
failitutkun
failitutkun, @failitutkun
29.4.2009 13:08:05
'''Çünkü dünyadaki gözün görebildiği her şey kadınların eseridir.'''

dünyayı bu hale getiren kim diye düşünmedim değil

...size kolay gelsin
exani
exani, @exani
29.4.2009 12:52:32
Öyle öyle de çoğu kadıonlar deseydin daha doğru olurdu selamlar..
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL