Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
tuğba çelik
tuğba çelik

TONTON TEYZE =1=

Yorum

TONTON TEYZE =1=

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1686

Okunma

   TONTON TEYZE =1=

TONTON TEYZE =1=

Yılların verdiği yorgunluk, yüzüne vurmuştu tonton teyzenin...Aynaya her bakışında,bir günün gittiğini bilmekte,o giden günleri özlemekteydi.Hayıflandı kendi kendine " neydim ,ne oldum " diye.

Yakınında olanlar hep bir bir çıkıp gitti hayatından.Kimseye küs değildi, küs kalamazdı da. Merhametli bir insandı tonton teyze...Memeleketi, ana babası,kardeşleri, evlatları, dostları ,düşmanları daha kimler kimler ? Ha birde beslediği hayvanları da gitti.

Bir çınar gibiydi kendisi,eline kimse su dökemezdi ama zamana boyun eğdi...Kimileri öldü , kimileri evlendi ve kimileri bir daha geri dönmedi.O geri dönmeyenleri hep bekledi durdu,eski topraktı neler görmüş geçirmişti, bir sorsan bitiremez anlatmakla, bir keresinde meyve veren bir ağaca çıkmıştı, sanki 17 yaşında gibi, meyveleri toplarken , bastığı dal kırılıvermiş " hooop "düşmüş yere, kocası evletları toplanmış başına " anam canım annem sakın ölme "diye feryat figan, önce biraz canı acımış lakin onları biraz da korkutmak istemiş , ölü numarası yapmış.Muzipti tonton teyze...bir sesizlik olmuş, birden gözlerini açmış "o bakışları unutamam " diyor.

Ya şimdi öylemi ! evli evine ,köylü köyüne gitti.Yapayalnız kaldı. Resimlerle avunuyor, televizyonu var ama açmıyor.Pencerenin önüne oturuyor öylece bahçesini seyrediyor.Anılarını tazeliyor sorsan " benim Allahım var yeter " diyor.Arada sırada komşuları, genelde akrenleri uğruyor yanına.

tonton teyzenin ağzından duaları hiç eksik olmuyor,kuranını elinden hiç düşürmez,abdestsiz yere ayak basmazdı.İmanı çok kuwetliydi, hiç şikayet etmezdi,sadece biraz yalnızlıktan sıkılırdı. Çok sevimli bir yüzü vardı, adı o yüzden tonton teyzeydi...

Ama günlerden birgün,evinin kapısı, biraz farklı çalındı ve ummadığı birini karşısında bulmuştu... DEVAM EDECEK...

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Tonton teyze =1= Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Tonton teyze =1= yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
TONTON TEYZE =1= yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL