Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
kaybolanadam
kaybolanadam

İNSAN İNSANIN ZEHRİNİ ALIR

Yorum

İNSAN İNSANIN ZEHRİNİ ALIR

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1753

Okunma

İNSAN İNSANIN ZEHRİNİ ALIR



Acaba hangimiz içimizdeki hayatın zehrini birbirine hayat kadar gerçek olan dostluklarda paylaşmasını biliyoruz.

İçimizdeki bu zehir bazen mutluluk bazen acılarımız, yani yaşadığımız duygularımızdır. Bu duyguları yaşarken bunu nasıl hayatla paylaşacağımız gerektiğini, kimlerle bunu yaşayacağımızı, hangi duygunun duygularında paylaşacağımızı çok iyi bilmemiz gerekiyor.

İnsan içindeki zehir hangi duygu olursa olsun insan içinde kalırsa tüm yaşanılmışları ve yaşanması gereken hayatı etkiliyor sonunda. Ve bu duyguyu paylaşmak istediğimiz birilerini arıyoruz. Anlattığımız kadarı ve yaşayabildiğimiz zaman içinde içimizdeki zehri dışarıya akıtıyoruz paylaştığımız kişiyle.
Ama doğru ama yanlış bir şekilde yaşanması gerekiyor bu duygu.

Bir insan içindeki acı ya da tatlı olan bu duyguyu her ne şekilde olursa olsun yaşamasını bilemez ise her zaman yarım yaşamaya mahkum bir insan olur. Hayatın verdiği güzelliklerinden renklerinden her zaman bir şekilde uzak olur. Çünkü içinde ki bu zehir denen duygu hayatın her hangi bir zamanında onun karşısına çıkması gereken bir gerçektir.
Ve de bu gerçeği hiçbir zaman insan kişiliği inkar edemez.

Bu duyguyu çok iyi yaşamasını bilen bir eş, dost, bir arkadaş ile yaşarken bu zehri içimizi acıtmadan hayatla yaşamasını öğretmesi lazım. Yoksa o eşin, dostun, arkadaşın hayatta anlamı neye yarar.

Bu gerçekler yaşadığımız bu acımasız hayatın kendisi ise paylaşmak isteyen her kimse yaşamak istediği, paylaşmak istediği, görmek istediği bu gerçekleri dostum dediği, arkadaşım dediği kişiyi gerçek bir DOST gibi görerek yaşaması daha bir gerçek olacaktır.

Aslında en doğrusu içimizdeki zehri yaşamak istediğimiz varlığı çok iyi seçmemiz gerekiyor sanırım.

D.BAYKARA
22.10.08

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
İnsan insanın zehrini alır Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz İnsan insanın zehrini alır yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İNSAN İNSANIN ZEHRİNİ ALIR yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
HİCABİ ÇALIŞKAN
HİCABİ ÇALIŞKAN, @hicabicaliskan
8.3.2009 20:01:48
EVET DOĞRU..ATALARIMIZ BOŞUNA DEMEMİŞ.."BANA ARKADAŞINI SÖYLE SANA KİM OLDUĞUNU SÖYLEYEYİM" BU HAYAT ARKADAŞINIDA KAPSIYOR TABİKİ...KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN.
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
8.3.2009 18:29:33
Beğeni:
0
Okunma:
1753
Yorum:
1
BEĞENENLER
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL