Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
semihcik
semihcik

Kelp İsrail,Help İnsanlık !

Yorum

Kelp İsrail,Help İnsanlık !

3

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1356

Okunma

Kelp İsrail,Help İnsanlık !

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla

"- Ey iman edenler, Yahudi ve Hıristiyanları dostlar(veliler) edinmeyin;
Onlar birbirlerinin dostudurlar.
Sizden onları kim dost edinirse, kuşkusuz onlardandır.
Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna hidayet vermez." -Maide-51-


" - Yahudi ve hıristiyanları dostlar edinmeyin. Onlara velî olmayınız değil, onları velî tutmayınız, itimat edip de yâr tanımayınız, yardaklık etmeyiniz. Velâyetlerine, hükümlerine yardımlarına müracaat etmek, mühim işlerin başına getirmek şöyle dursun, onlara gerçek bir dost gibi tam bir samimiyetle itimat edip de kendinizi kaptırmayınız. Özetle onları dost olur sanıp da yakın dostlarınız gibi sıkı fıkı beraberliklere dalmayınız, tuzaklarına düşmeyiniz, isteklerine iştirak etmeyiniz. Görülüyor ki "Yahudiler ve hıristiyanlara dostlar olmayınız" buyurulmamış, "Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyiniz" buyurulmuştur. Çünkü "Allah sizi, din hakkında sizinle savaşmayan ve sizi yurtlarınızdan çıkarmayan kimselere iyilik etmekten, onlara adaletli davranmaktan men etmez." (Mümtehine, 60/8) buyurulmuştur. Şu halde müminler yahudi ve hıristiyanlara iyilik etmekten, dostluk yapmaktan, onlara âmir olmaktan yasaklanmış ve men edilmiş değil, onları dost edinmekten, yardaklık etmekten yasaklanmışlardır. Çünkü onlar müminlere yâr olmazlar. Nihayet bazıları bazılarının dostları, birbirlerinin yârânı (dostları) dırlar. Yani yahudiler birbirinin, hıristiyanlar da birbirinin dostlarıdırlar. Ne Yahudiler, kendilerinden olmayana dost olur, ne de hıristiyanlar. Bunların dostlukları kendilerine mahsustur. Bu da hepsi arasında değil, bazısı arasındadır. Ve siz müminlerden her kim onları dost tanır, veli edininirse, şüphe yok ki, o da onlardandır. Onlara benzemiş, onların huyunu kapmıştır. O artık hakka değil, onlara ve isteklerine hizmet eder. Netice itibariyle onlardan sayılır. Ahirette onlarla beraber haşrolunur. Çünkü: Allah zalimler guruhunu her halde doğru yola çıkarmaz. Şu halde Yahudileri ve hıristiyanları dost edinenler de onlardan olur, başlarını kurtaramazlar.

Aziz ve Rahim olan Allah’ın (CC) Açık Ayeti Kerimesi (vede Elmalılı yorumunda) açıkça vurgulanan bu hususta Yahudi ve Hıristiyanları dostlar edinmeyin Buyurmuş.
Dinler Arası diyalog, AB Masalı ( Uyum yasaları ile Emir alan tarafız ) ABD dostluk hikayesi ve Bunlara yarenlik edenleri tastik etmek herkesin vicdanınadır.!

"Dinlerine uymadıkça yahudiler de hıristiyanlar da asla senden razı olmayacaklardır. De ki: Dogru yol, ancak Allah’ın yoludur. Sana gelen ilimden sonra onların arzularına uyacak olursan, andolsun ki, Allah’tan sana ne bir dost ne de bir yardımcı vardır."BAKARA [ 120 ] -"


Evet dostlar, bu sözler bizleri yaratan Hakk’ın sözleridir.Allah dostlarının bu sözlere yorumlarıdır.Şimdi biz bu anlatılanların nersindeyiz.Kimlere dost,kimlere düşmanız.Hani adam gibi adam olan müslümalar güruhu,hani toplu atan yürekler.Bir evin içine 120 kişiyi doldurup ateşe dizen Kelp İsraillileri seyredip karınlarını kaşıyanlar,help (imdat) insanlık demekten imtina etmekteler.Adamlar göz göre göre insanlık katliamı yapmakta,bir taraftan 100 yıl önce vatanını savunan atalarımızın mücadelesini vahşet diye hala kaşımaktalar. Vallahi ve billahide suç onlarda değil,suç zulüm karşısında susan bizlerde,İslâm bayrağını taşıma acziyetini gösteren bizlerde.

1992 yılında Avrupanın göbeğinde Bosnada yapılan toplu katlima seyirci kalan dünya,şimdi bir avuç israile ses çıkaramamaktalar. Niye çıkarsınlar ki, biz ses çıkaramadıktan sonra...Niye vurmasınlar ki biz boyun büktükçe..."Düşmanınızın silahı ile silahlanın " hadisine uymadık,onlar çalıştı biz yattık. "Bana değmeyen yılan bin yaşasın" yahudi safsatalarını kültürümüz kabul ettik.

Ne olur dostlar,bu katliama susmayalım...Sustukça sıra bize gelecek...

Kahrolsun KELP İSRAİL,sizede yuh olsun Çağdaş(!) İnsanlık...

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Kelp israil,help insanlık ! Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Kelp israil,help insanlık ! yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Kelp İsrail,Help İnsanlık ! yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
zeyneponkan
zeyneponkan, @zeyneponkan
9.2.2009 17:17:32
Ne büyük acıdır ki Filistin'li kardeşlerimiz kendi topraklarında soysuz İsrail köpeği tarafından soykırıma maruz kalırken ,Dünya üç maymunu oynuyor.Tepki gösterenlerinse çığlıkları yetersiz kalıyor.Anlıyacağınız bir bana ne'ciliktir gidiyor.
Zulme sessiz kalmak zulmü onaylamak anlamına geliyor.E bu sessizliğin sonu inşallahu rahman şiddetli bir gazap olarak geri dönecek üç maymunu oynayanlara.Allah sonumuzu hayır etsin.Dualarımız Filistin'li kardeşlerimizin üzerine Rabbimizin gazabı ise İsrail ve yandaşlarının üzerine olsun!
hiddeti
hiddeti, @hiddeti
12.1.2009 04:30:19
BU YAZIYI GİYALOGCU WASHINGTON İMAMI'NIN BOYNUNA ASMAK GEREKİR.

YAZIKLAR OLSUN !

HALÂ DİNLER ARASINDAN,

SEMAVİ DİNLERDEN,

ABRAHAMİ(İbrahimi değil ki !) DİNLERDEN,

DEM VURANLARA YAZIKLAR OLSUN !

RABBİME BİNLERCE ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ,

GAZZE KATLİAMI'NIN BAŞLADIĞI GÜNDEN BERİ YEVMİL MAHŞER'DE İNŞAALLAH ŞAHİDLİK YAPACAK BU ZULÜMLE İLGİLİ 15. ŞİİRİMİ GİRDİM.

YAZMAYANLAR UTANSIN !

RABBİM SİZDEN DE RAZI OLSUN.

SELAM ve DUA İLE.
erolbasci
erolbasci, @erolbasci
11.1.2009 08:41:05
Sadece başlık bile yeter. ÇOk şey anlatan zekice bir ifade.
Tebrik ve saygı bu kendimizi sorgulatan yazıya.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL