Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
Recep Akıl
Recep Akıl

*- BAKMAYI BİLMEK

Yorum

*- BAKMAYI BİLMEK

2

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

825

Okunma

*- BAKMAYI BİLMEK

*- BAKMAYI BİLMEK

Nereden bakarsan oradan görürsün. Ne görürsen onu algılarsın. Doğal olarak algıladığını kendi doğrun olarak kabul edersin. Ama biliyorsun ki çevrende senden başkaları da var. Onlar da bakıp görüyor ve algılıyor.

Öyleyse insanın doğru bildikleri mutlak değil görecedir. Doğrular ve yanlışlar, kişi,zaman ve mekâna göre değişir. Doğru ve yanlışlarımızı zaman zaman sorgulamalıyız ki bağnazlık ve dar düşünce kalıplarının cenderesine düşmeyelim.

Bağnazlık ve fikrisabit, kişiyi felâkete dahi götürebilir. Hayata gülümseyerek bakabilmeyi, ılımlı olmayı bilmelidir insan. Ilımlılık ve hoşgörü fanatizmi ortadan kaldırır. Fanatizm kişiyi kibirli yapar ki felâket tellalları hep bu gibi kimselerden çıkmıştır. Oysa sorgulayıcı bir kuşkuculuğun getirdiği akılcılık insanı inanca götürür.

RECEP AKIL




Bu yazı bir deneme değil tabi ki.Naçizane bir kaç cümleden oluşan bir metindir.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
*- bakmayı bilmek Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz *- bakmayı bilmek yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
*- BAKMAYI BİLMEK yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
dj.kale
dj.kale, @dj-kale
7.1.2009 11:39:38
gerçekten baktığımızı görürüz...nasıl bakıyorsak onu fazlası yada azı değil... güzel bakmak güzelliği getirirken, sürekli kuşkucu bakmak ve yaklaşmak ta kuşkuyla geçecek günleri getirecektir yaşamlara...ne zor bir durum... duyan kişi içinde , duyulan kişi içinde... her zaman güzel ve sevgi dolu bakalım, olacağın önüne geçemeyiz... bazen kontrolü elden bırakıp zamanı yaşamakta fayda var. kuşkuyla geçireceğimiz zamanlar yüzünden yaşanacak mutlu anları ıskalamamak gerek.......

dj.kale tarafından 1/7/2009 11:42:08 AM zamanında düzenlenmiştir.
sahaf
sahaf, @sahaf
1.1.2009 19:16:23
İnsan, gerçeği gözlerinin gördüğüne göre şekillendirirmiş.
Yazınız bunu anlatıyor.Bir kimseyi, dışından baktığınızda soğuk ve kibirli bulabilirsiniz.Aslı öyle değildir oysa.Bu şekilciliktir bir yerde.Tanıdığınızda durum tamamen farklılaşır.Göz yanıltır insanı çoğu zaman.Güzel bir konuya değinmişsiniz.İyi yıllar.
Hâdiye Kaptan
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL