Biz ancak bize hayran olanları can ve yürekten överiz. la rochefaucauld
mofya
mofya

Hayat bir oyundur aslında

Yorum

Hayat bir oyundur aslında

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

644

Okunma

Hayat bir oyundur aslında





Hayat bir oyundur aslında , bazen alabildiğince sert , kırıcı ve uzun , bazen de şaşırtıcı derecede kısa.

# Bir AN hiç bir şeyiniz yoktur ...
# Bir sonraki AN kabul edebileceğinizden fazlasına sahipsinizdir.


Yıllar önce bir yılbaşı günüydü .Bazı sebeplerden dolayı maddi sıkıntı içindeydik. Akşam olmak üze reydi. ve ben akşam için ne yapacağını kara kara düşünüyordum. Mutfağa gidip sağı solu karıştırma ya başladım

3 tane patetes ve bir tane yumurtadan başka birşey bulamadım.
Çaresiz ve birazda buruk bir şekilde patetesleri soymaya başladım.Mutfak penceremden yol görünü yor, dışarda herkezde bir telaş bir koşuşturma kimin elinde tavuk yada hindi kiminin elinde meyve ler kuru yemişler akşam ziyafeti için hazırlık yapma telaşında .

Gözlerimden yaşların yanaklarımı yakarak süzülmesine engel olamadım. Kendim için değildi bu gözyaş ları bir kızım vardı daha çocuktu ona bu durumu nasıl izah edeceğimi akşam olduğunda Anne ha ni bizim soframızda birşey yok bu gece yılbaşı yılbaşı tavuğumuz yokmu derse ne cevap vereceği mi bilemediğimden di.

Yanaklarımdan yaşlar süzülerek başımı yukarıya kaldırıp. Yarabbim bu gece böyle bir durumu hak edecek ne yaptım ben sana .Herkesin evinde sofralar dolup taşarken bana 3 tane patetesin üstüne bir yumurta kırıp çocuğuma yedirmemimi layık gördün diye söğlenmeye başladım.

Benim daha yanağımdaki yaş kurumadan emlakçılık yapan bir komşumun bana seslenişiyle kendi me geldim.hemen gidip kapıyı açtım. Benim yüzüme baktı tabiki ağladığımı anladı , ne oldu niye ağlı yosun diye sordu ,Bende ya ne ağlaması allanı seversen soğan soyuyordum gözlerim yandı dedim .

elini cebine attı ve cebinden bir tomar para çıkardı bana uzattı senin getirdiğin müşteriler arsayı al dılar buda senin komisyon paran deyip o zamanın 500 lirasını bana uzattı

Bu sefer kendimi tutamayıp ağlamaya başladım daha 10 dk önce patetesin üstüne kırmak için ikinci bir yumurtayı almaya para bulamazken şimdi 500 lira avuçlarımdaydı.

Hemen markete koştum akşam için ne gerekiyorsa aldım eve geldim hepsini hazırladım ve mükemmel bir sofra oldu.Bu arada iki tane kimsesi olmayan komşumuda davet ettim .Allah benim sesimi duymuş
benim maduriyetimi gidermiş sevindirmişti.Bende elimden geldiği kadar bu gece birilerini sevindirip gö nüllerini hoş etmeliydim o geceki yılbaşını hiç unutamam
Evet___Paulo Coelho’nun , ON BİR DAKİKA adlı kitabında dediği gibi :

# Bir AN hiç bir şeyiniz yoktur ...
# Bir sonraki AN kabul edebileceğinizden fazlasına sahipsinizdir..


sümran uymaz

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Hayat bir oyundur aslında Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Hayat bir oyundur aslında yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Hayat bir oyundur aslında yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
23.12.2008 23:13:23
Beğeni:
0
Okunma:
644
Yorum:
0
BEĞENENLER
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL