Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
exani
exani

24 KASIM

Yorum

24 KASIM

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

579

Okunma

24 KASIM

Bir öğretmenler günü daha geçti.Bu günün anlam ve önemi gittikçe anlaşılacak gibi, günün kıymetini bilen bir çok ilçe kaymakamları yarım gün eğitim ve öğretime ara vererek daha kapsamlı bir programla öğretmenler gününü şanına yakışır anlamlandırırken, kimi büyük okullar kendine üzgü etkinliklerle güne neşe katıyorlar ne fayda bu konuda sendikalar kısmen çekimser duruyor. Aslında bu güne en çok kendilerinin sahip çıkmaları gerekmektedir. Bu günü fırsat bilerek hem öğretmeni taltif etmek hem eğitim öğretimin genel durumunu masaya yatırmak yorum ve değerlendirmeleriyle eğitime katkıda bulunmaları gerekir.Çünkü bunun için üyelerinden aidat alıyorlar.Öğretmen sendikalarının yapmayı teahhut ettiği, programına aldığı bir çok mevzu olduğunu biliyoruz ancak bunlardan zaman aman öğretmen özlük haklarıyla ilgilenip Milli Eğitim Bakanlığının bazı uygulamalarına karşı tepki veriyorlar.Halbuki Avukatın Savcıya yardımcı olup, yol gösterdiği gibi kurs ve seminerler vererek Konferans ve paneller düzenleyerek öğretmen ve idareci niteliğinde katkıda bulunması gerekir İl Milli Eğitim Müdürlüklerine danışmanlık yaparcasına yol, yöntem göstermelidirler.Zaman içinde öğretmenlerin bir kısmı kendilerini yenileyemiyorlar muasır eğitim kalitesinin gerisinde kalıyorlar. İşte bu konuda sendikaların aktif rol oynaması lazım.Geçende 10 tane ilköğretim Müdürüne sordum: Hizmet içi seminerde ne tür seminerler isterdiniz? nasıl bir boşluk hissediyorsunuz?Hepsi de beş konuda eksiklik olduğunu ileri sürdüler;

1-Sınıf öğretmenleri matematik dersinde yetersiz kalıyor.Özellikle 4.5. sınıflarda
2-Fen bilgisi öğretmenlerimiz laboratuar kullanmıyorlar çünkü bilmiyorlar
3-İkinci kademe öğretmenleri öğrencinin seviyesine inmeyi beceremiyor
4-Öğretmen veli ilişkisinde sorun var.
5-Öğretmenler rehberlik yapamıyor yada yapmıyorlar

Peki bu kategoriye giren öğretmenlerin oranı fazlaysa eğitim öğretimimizin hali nice olacak?İnsan düşünmek bile istemiyor.Ben 22 yıllık bir eğitimci olarak katıldığım her etkinlikten bir şeyler öğreniyorum da öğretmen arkadaşlarım niye belli bir yaştan sonra kafa almıyor desinler. Eğer bilseler ve inansalar ki bu kusurları yarın için neye mal olur, ben inanıyorum ki benden daha çok çalışacaklar biran evvel kendilerini yenileyecekler.Yok eğer yarın öbür gün kıyametin kopacağını bekliyorsa başka bir ifade ile tükenmişlerse zaten kendilerine bir şeyler öğretemezsiniz.

Gerçi günden güne öğretmenlerin durumunda kısmi bir iyileşme olmaktadır. ancak yine de daha iyi yaşam şartları için bir az daha devlet imkanları seferber edilmeli ,iyileştirmeye gidilmelidir.Ama bir devler memuru da çok para beklememeli hele hele zenginliği hiç düşünmemelidir,ama onurlu bir yaşam, herkesin hakkı olduğu gibi öğretmenin de hakkıdır.Bu haklarına sahip çıkmak da Sendikaların vazifesidir.
Eğer bilgi, ilgi ve vizyon sahibi öğretmenlerimiz varsa geleceğimiz aydınlık olur,yoksa Arap petrolü da bizim olsa baş aşağı gitmeye mahkumuz.
Anlaşılan medeniyet kapısının anahtarı öğretmenlerin elindedir.Bu vesileyle öğretmenlerimizin bayramını kutlar hürmetlerimi ve sevgilerimi sunarım.
Selam ve dualarım hepiniz için.
E.KAYA

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
24 kasım Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz 24 kasım yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
24 KASIM yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
AHMET TURANOĞLU
AHMET TURANOĞLU, @ahmetturanoglu
6.12.2008 10:54:37
EĞİTİM ELBETTE Kİ HER ŞEYDEN ÇOK ÖNEMLİ
İKİ MİSLİ ÖĞRENCİ HOCANIN GÖZÜ NEMLİ
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL