Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
ugurbocegin
ugurbocegin

__Neye niyet neye kısmet satırlar

Yorum

__Neye niyet neye kısmet satırlar

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

726

Okunma

__Neye niyet neye kısmet satırlar

__Dün dün müydü, bugün bugün müdür ? Umursuz ses tonlarında benden sana sirayet etmiş donuklukları hissettiğimde, vazgeçtim muhabbeti uzatmaktan ve seni telefonun ucundan salıvermeyi istedim. Acı tadına vardığım bu duygu bir an bile olsa, bendeki etkisi hiç kısa değildi. Acının ağızdan hemen gitmeyişi gibi. Sorgular hep aklım bazen istemesem de. Durmaz, durduramam. Hayalkırıklığıyla kapadığımda telefonu, kapanan kapağın çatırtısını da duyabilmeni diledim. Kapağa boşalan siniri hisset istedim. O anda kafamda öyle bir tezahürün vardı ki. Elinde kalem, bir kağıda karalayır duruyordun. Maksat o kağıda kaçabilmekti, anlattığımın sıkıntısından kurtulabilmekti. Ve hatta daha ilerisi, telefonu bırakmıştın elinden üç beş dakika. Sonra almıştın tekrar ve ben hala konuşuyordum. O kadar sıkılmıştın ki ilk fırsatı güzelce kullanıp kapatmaya bakıyordun. Ürününden şikayet eden bir tüketici gibiydim değil mi? Şikayet dinliyordun ürünümüzden. İadesi de yoktu aşkın. Önceki modellerde olur böyle getirin değiştirelim desene aşkım. Evet evet ben bunu biliyorum, asla eski denmez gelenlere. Önceki nesil ürünler, bir önceki seri şimdi bu sorun giderildi. Eski model bir aşığa sahipsin hadi çekinmeden söyleyiver bunu da. Ben kabul ettim kendimi değişemem bu yaştan sonra. Bu halimle de mutlu olabiliyorum. Varsan sen de ol. Olamıyorsan da dürüst ol.
__Sonra tekrar odama kapandım. Dedim ya sende birşeyler kıpırdanmayışına çok kıpırdandı gönlüm. Etti edemedi yine tutamadı. Satırlarımdan ve senden başka yokyu ki konuşabildiğim zaten. Satırlarım yoktu. Sen vardın. Ve şimdi de sen yoksun satırlarım var. Yazıverdim bir çırpıda. Gitgide daha rahat konuşur daha zor usar oldum ya. Bunu da susmdım konuştum. Ve sen farkındalığıma şaşırdın. İrdeliyorum dedim ya sana.
__Neden? Çünkü!
__Yalnızlığa geri dönmeye cesaret edemiyordum. Ancak çök kötü tespitlere doğru gidiyorum artık. Yalnızlık şu halimden kötü değilmiş gibi göründüğünde korkulan son da yaklaşmaya başlıyor. Tedavülden kalkıyoruz. Çünkü yıpranıyoruz. Eskiyoruz. İşe yaramaz hal alıyoruz. Ve. Yenileriyle değiştiriyoruz. Modern çağa ayak uyduruyoruz. Sadık kalamıyoruz beyinlerde. İhtimaller değerlendiriyoruz. Sınanıyoruz. İddialarımızın samimiyeti sınanıyor. En sonunda kaybedilecekler göz korkutmaz hal aldığında zaten gözükara oluyoruz.
__Bakan gözler aynı ama görünen suretler daha farklı bu bilinçlerde. Tanıdıkça adaha yabancılaşıyoruz. Sonrası tehlikeli bir yalanı ortak sürdürmekten ibaret. Ya zaman aşımına uğrayacak davamız. Ya da doğrularla kurulan cümleler kaçınılmaz olacak. Şimdilik hala sınanıyoruz. İddia ettiğimiz kadar seviyor myuz. Sevmiyor muyuz. Her seferinde bir tane daha azalıyor papatyamızın yaprağı. Karara bağlanıyoruz.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
__neye niyet neye kısmet satırlar Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz __neye niyet neye kısmet satırlar yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
__Neye niyet neye kısmet satırlar yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
flycan57
flycan57, @flycan57
14.11.2008 19:32:42
güzeldi...yazınız...sınanıyoruz.ilginçti... yüreğinize sağlık...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL