Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
barane
barane

sevgi ve barış

Yorum

sevgi ve barış

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

2727

Okunma

sevgi ve barış

SEVGİ VE BARIŞ ÜZERİNE

Küçüktüm.Beni destekleyen çocukların her biriyle kan kardeş olurdum.İnsan fıtratında var olan gruplaşma o çağlardan başlar.Oyun çağımızı hepimiz hatırlarız.Nitekim oyun çağını belli çağlar ekseninde sınırlayıp kümelemekte tartışılası bir konudur.
Ebelemece,ip atlamaca,beş taş,birdirbir,çelik çomak,çizgi çocuklukta;futbol,basketbol,yüzük kimde gençlikte;masa üzeri kağıt vb. oyunları orta yaşlara tesadüf eden oyunlardır.
Elemanlar arasında gruplaşma vardır.Olmalıdır da.Malubiyet olmazsa galibiyet de olmazdı.
Peki,
Kümeleşme rekabet içinde insanlar arası sevgiyi geliştirip barışı güçlendirir mi acaba!
Öyle görüldüğüne göre çözüm grup üyelerinin daima yerlerini değiştirmekten geçecektir.
Sevgi tarlasının üzerinde kızaran güllerin hatırı için.
Sevdanın damıtılıp içilmesi ve keskin kamışın tadını,kesmeden dudağımızı tatmak için.
Çabalamayın boşuna bu kez barışın düşmanını telaffuz etmeyeceğim.O düşman şu an bana adını andırmadan öteye gidemez.
Sevgiyi dilim dilim kesip eşit bir şekilde dağıtan kalemin etnik gruplarına zikrediyorum.
Hepimiz biriz,güçlüyüz,düşünen varlığız.
Gel ey karanlık;
Adını andır gücün yeterse bu düşmanına
Üyelerin yerlerini değiştiriyorum.
Sevgim seni tüketmek üzere
İsmin hiçbir dünya lügatında olmayacak
Çünkü tüm insanlığın aklı var.



Haydar ŞAHİNBAY






Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Sevgi ve barış Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Sevgi ve barış yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
sevgi ve barış yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
TunçAY
TunçAY, @tuncay
13.11.2008 17:39:04
4 puan verdi
"Sevdanın damıtılıp içilmesi ve keskin kamışın tadını,kesmeden dudağımızı tatmak için."

bal damlıyor ağzınızdan sanki, çıkaralım o sözcükleri bütün lugatlardan...

teşekkürler.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL