5
Yorum
0
Beğeni
0,0
Puan
1354
Okunma
Öğrenci arkadaşlarımla hiç beklemediğimiz bir soruyla karşılaşmıştık sınavda. Türkçe sınavıydı, aklımızın ucundan bile geçmezdi böyle bir soru. Dağıtılan soru kağıtlarından yirmi soruluk test bekliyorduk, karşımıza sadece bir not çıkmıştı. Notta; “İstiklal Marşı’nın ilk iki kıtasını eksiksiz, yazıya özen göstererek ve noktalama işaretlerine dikkat ederek yazınız. Başarılar…” yazıyordu.
Türkçe sınavından bir hafta önce, İstiklal Marşı’nın içinde beni anlatan iki mısracık aklıma gelmişti. Hemen eski kitaplarıma sarılıp kitabın ilk sayfasını açıp okuyordum. Buna rağmen sınavda İstiklal Marşı’nın çıkacağı aklımın ucundan geçmiyordu. Sınavda bu notla karşılaşınca şok olmuştum.
Ne ayıp ki öğrenci arkadaşlarımı gözlemlerken çoğu birbirinden kopya çekiyordu. Çoğu sınavdan çıkarken, bana kıtaların birkaç mısrasını karıştırdığını söylüyorlardı. Çoğununda Gençliğe Hitabe’yi yazdığını duydum.
İlk iki kıtayı yazarken, noktalama işaretleri üzerinde durmuştum ki, Türkçe sınavından seksen sekiz puan almışım. Arada bir şey daha var; ikinci kıtayla onuncu kıtayı birbirine karıştırmıştım.
08.07.2008