Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
yağmur
yağmur

DOSTLUK...

Yorum

DOSTLUK...

5

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

75738

Okunma

DOSTLUK...

Her duygunun yavan yaşandığı günümüzde, arkadaşlık olgusunun önemini hiç düşündünüz mü? Yüzeysel, menfaate dayanan insan ilişkilerinin yıpratıcılığının yaşattığı iç dünyamızda, bir dost kucağı aradınız mı? Bütün içten duygularınızla yaslanacağınız bir arkadaşa mutlaka ihtiyaç duymuşsunuzdur, Eğer hayatınızda dara düştüğünüzde moraliniz bozulduğunda, yanınızda böyle bir arkadaşınız varsa gerçekten şanslı sayılırsınız.
Eski sevgilim tarafından asosyal olarak nitelendirilen bendenizin arkadaşım diyebileceğim çok az insan var etrafımda. Zaten bir tanesi de uzak bir şehirde yaşamakta. Senede bir kere ya bir araya gelebiliyoruz ya da iki senede bir. Arkadaşlığımızın on bir senelik bir mazisi var. üniversiteye başladığımın ilk günleri birbirimizi farketmiştik.Aynı sınıftaydık ve adaştık. Belki bizi çeken aynı ismi kullanıyor olmaktı, belkide birbirine yakın iki ayrı kentten geliyor olmaktı. Birlikte ne çok şey yaşamıştık. Ailemizden uzakta olduğumuz dönemlerde birbirimizin ailesi olmuştuk. Kah o bana annelik yapmış kah ben ona anne olmuştum, ikimizden birimiz hastayken ya da üzgünken ya da şefkate çok ihtiyaç duyduğumuz anlarda hep birbirimizin yanında olmuştuk. Belkide yaşadığımız şeylerin çok olması nedeniyle mesafeler, iki ayrı uzak kentlerde yaşıyor olmak bunca senedir bağlarımızı koparmaya yetmedi.Oysaki okul yıllarından sevdiğim pek çok arkadaşımın izini kaybettim.
Sevgili arkadaşım hala en yakın arkadaşım oldu aradaki uzaklığa rağmen. En ihtiyaç duyduğum anlarda bir telefon kadar uzağımda olduğunu biliyorum. En az haftada bir kere uzun telefon konuşmalarımızda hasret gideriyoruz. Yine en yakın sırdaşıyız birbirimizin. Kimseyle -ailelerimizle bile- paylaşamadığımız sırlarımızı birbirmize emanet ediyoruz hala.
Sıkıntılı olduğum herşeyi bırakıp kaçmak istediğim anlarda ilk ve tek aklıma gelen yer onun yanı olmuştur hep.Bilirimki beni tek rahatlatacak insan o benim hayatımda, belkide tek sığınağım onun evi.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Dostluk... Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Dostluk... yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
DOSTLUK... yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
bymutluay
bymutluay, @bymutluay
10.12.2009 15:44:46
TAMAMEN KATILIYORUM....ben de aynen asosyal biri görünüyorum çevremde.VE ARKADAŞSIZLIK DAHA DA ÖNEMLİSİ DOST BULMA ZORLUĞU YAŞANILAN BU DÖNEMLERDE BENDE DE YAŞADIĞIM ZORLUKLARI KİMSELERLE PAYLAŞAMDIĞIM İÇİN "DEPRESYON" TEŞHİSİ KONULDU....

N'apalım...Dünya KÖTÜlerin dünyası....
BeAtRiCe
BeAtRiCe, @beatrice
7.9.2006 02:50:20
dost diye bir sey var mı ??
ha
hayalci, @hayalci
16.8.2006 12:32:13
DOSTLUK ANLATILMAZ ....................????
yağmur
yağmur, @yagmur33
14.8.2006 17:16:12
O halde ben senden daha şanslıyım. Allah'a şükür dostlarım var. Ve dostlarımla paradan daha önemli şeyleri paylaşabiliyoruz.
se
semerkand, @semerkand
14.8.2006 15:35:03
sunu söylemek ısterimki bu dünyada dost diye bir sey yok...yani benim için dost diye birsey yok...cebinde nekadar paran varsa okadar dostun war demektir..
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL