Bir kimsenin beni yüzüme karşı methetmeye hakkı olursa, yüzüme karşı beni tenkit etmeye de hakkı olması lazımdır. bısmark
serdal şahiner - alanya
serdal şahiner - alanya

laiklik

Yorum

laiklik

5

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

1503

Okunma

laiklik

laiklik ülkemizde üzerinde en çok durulan sözcük,
nedir laiklik çagdaş toplumlarda durum nasıl bizde niçin önemli,
dogrusu bazı çevrelerin aksine laiklik dinsiz olmayı bırakın dindarların bana göre güvencesidir ,dinin insanın kendi benligiyle yaşanmasına imkan saglar ,devletin dini olmaz insanların dini olur.zaten her insan inancına göre yaşadımı toplum o dini yaşıyor olur ,ama devleti siz bir dine adebte eder seniz o dininin özünü kime göre yönlendirip yansıtacaksınız din adına fetva verenler pergamber olmadıgına göre onlarada bir vahiy gelmiyecegine göre ortaya yorumlarını koyacaklar peki o yorumların dogrulugu nasıl anlaşılacak. işte laiklik insanların kendi inançlarının sömürülmesine engel olur ,gerçek anlamda inananlar laik toplumda huzuru bulacaklardır ama laik toplum olmazsa inanç tan ziyade yaptırımlar sizi yönlendirmiş olur ,din adına nutuk atanlar [gerçek din alimlerini tenzih ederim]kendi çıkarlarına göre fetva vermiş olsalar ona kim engel olacak,çagdaş yaşamda laiklik çok önemlidir ve laik olmak dinsiz olmak demek degildir laik düzen sadece müsbet ilme önem vermiş olur bu dini dışlamak degidir sadece dinin sömürülmesine engel olmaktır ,hukuk bir bütündür ahlak onu tamamlar ahlakında biçimlenmesine din katkı saglar ama din hocaların şıhların imtiyazında degildir din biz insanların beyinlerinde başlar vicdanlarında biçimlenir laik toplum bu imtiyazı inananlara veren çagdaş toplum örnegidir.

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Laiklik Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Laiklik yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
laiklik yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
afacanx
afacanx, @afacanx
14.4.2007 09:16:44
Dinin anayasadaki tanımı (Ki kanunlar Anayasa'ya uygun olmak zorundadır):

* Resmi devletin dini yoktur.
* Devlet din kurallarına dayalı değildir.
* Din hizmeti bir kamu hizmetidir.

- Herkes vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir. Bu hürriyet olağanüstü şartlarda bile durdurulamaz.

- Temel hak ve hürriyetlerin kötüye kullanılmaması şartıyla dibadet, dini ayin ve törenler serbesttir. Kimse bunlara katılmaya ve dini inançlarını açıklamaya zorlanamaz. İnanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz.

- Din öğüretimi ilk ve orta öğretim kurumlarında zorunlu dersler olarak yer alır.

- Bunun dışında kişilerin isteğine, küçüklerin de kanuni temsilcilerinin talebine bağlıdır.

- Kimse dini duyguları ve dince kutsal sayılan şeyleri istismar edemez.

-- Tartışanlara şaşıyorum, bence tartışmaya gerek yok. Bu kurallar çok açık ve de mâkul...

afacanx tarafından 4/14/2007 9:24:17 AM zamanında düzenlenmiştir.
le
le ciel, @leciel
14.4.2007 00:00:31
cumhuriyetin ilk yıllarında tartışılmayan,benimsenen konular tartışılır oldu.Cumhuriyetin bütün kazanımlarını dlediğince kullananlar siyaset uğruna ,oy uğruna laikliği dinsizlik olarak gösterme çabasındalar .Duyarlılığınız için teşekkürler.Saygılar.
Hüseyin Kekiç
Hüseyin Kekiç, @huseyinkekic
13.4.2007 20:48:35
Sevgili Şahiner Alanya,

Bu gece İstanbul'dan yola çıkıyoruz.
Yarın Ankara'da Cumhuriyet mitinginde olacağım.

Tüm aydın, demokrat ve yurtsever dostları bekliyoruz.

Duyarlılığınız için çok teşekkür ederim.


aynur soysal kumcu
aynur soysal kumcu, @aynursoysalkumcu
13.4.2007 17:35:12
tebrıkler kalemınız daim olsun.
Alizarin
Alizarin, @alizarin6
13.4.2007 12:45:42
Yazınızın konusu güzel. Duyarlılığınızı kutluyorum.
Umarım düzeyli yorumlar alırsınız. Çünkü hassas bir dönem ve duyarlı olunması gereken konular. Takip edeceğim.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL