Deha, gerçekte alışılmamış şekilde görmekten başka bir şey değildir. william james
Fehmi Tazegül
Fehmi Tazegül

EĞİTİM.

Yorum

EĞİTİM.

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

41

Okunma

EĞİTİM.

EĞİTİM.

TÜRKİYEDE EĞİTİM SİSTEMİNİN SORUNLAR
Eşitsizlik kırsaldaki bir öğrenciyle büyükşehirdeki bir öğrencinin eğitim hakkı kağıt üzerinde eşit olsa da, gerçek hayatta bu fark uçuruma dönüşmektedir.
Öğretmen yetiştirme ve atama sorunları. Öğretmenlerin nitelik ve nicelik yönünden yetersizliği başta gelen problemdir.
Müfredat sorunları. Ezbere ve sınav odaklı eğitim, öğrencilerin düşünme, sorgulama ve üretme becerilerini geliştirmemektedir.
Eğitime ayrılan kaynakların yetersizliği. Eğitim harcamalarının büyük çoğunluğu öğretmen maaşlarına gitmekte, yatırım bütçelerine yeterli kaynak ayrılmamaktadır.
Okulların fiziksel ve donanımsal eksiklikleri. Birçok okul yeterli altyapıya, kütüphaneye, teknolojiye ve hijyen koşullarına sahip değildir.
Bu sorunların çözümü için, eğitim sisteminin siyasi mülahazalarla daha da içinden çıkılamayacak hale gelmesini engelleyecek milli politikaların üretilmesi gerekmektedir. Daha azını gör

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Eğitim. Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Eğitim. yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
EĞİTİM. yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL